|   | 
  • Kent Konseyleri Ne Oldu?


    Kent Konseyleri Ne Oldu?

    31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarının en çok kullandığı söylemlerin başında ‘kenti birlikte yönetmek’ geliyor.Belediyeyi, orada yaşayan vatandaşlarla birlikte yönetmek anlamında kullanılan bu söylem ise çoğu zaman hayata geçmiyor. Bunu yasal bir dayanağa oturtmak için çıkartılan ‘Kent Konseyleri’ bile derde derman olmadı.8 Ekim 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve bütün şehirlerde toplumun tüm kesiminden temsilcilerin katılımıyla kurulan Kent Konseyleri, ilk zamanlardaki etkinliğini yitirdi ve bugün artık hiçbir işlevi olmayan oluşumlar olarak kaldı.Belediye başkan adaylarının ‘kenti birlikte yönetmek’ söylemlerinin vücut bulduğu Kent Konseyleri’nin yeniden aktif hale getirilmesi, toplumun talep ve ihtiyaçları doğrultusunda proje ve yatırımlar geliştirilmesi anlamına gelecek.Ancak kendine ait bir bütçesi olmayıp kurulu bulunduğu belediye bütçesinden yararlanan ve dahası yaptırım kararı olmayıp sadece tavsiye kararları alabilen Kent Konseyleri’nin, yapılacak bir yasal düzenleme ile daha etkin bir konuma getirilmesi gerekiyor.Böylece dillerden düşmeyen ‘kenti birlikte yöneteceğiz’ sloganı da hayata geçirilmiş olacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.