|   | 
  • KENT MÜZESİNİ 100 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ


    KENT MÜZESİNİ 100 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
    Dünyanın sayılı ve Türkiye'nin ilk ve tek dijital müzesi olma özelliğini taşıyan Kent ve Mimarsinan Müzesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, "100 bin kişi, müzecilik anlamında önemli"...

     Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Kent ve Mimarsinan Müzesi'ne yerli ve yabancı 100 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi

    Dünyanın sayılı ve Türkiye'nin ilk ve tek dijital müzesi olma özelliğini taşıyan Kent ve MimarsinanMüzesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, "100 bin kişi, müzecilik anlamında önemli bir sayı. Çünkü Türkiye genelinde müzelere gerekli ilgi olmadığı söylense de, müzecilik gerçek anlamda, Avrupai standartta ve günün şartlarına uygun olarak yapılırsa halk buna ilgi gösteriyor ve takip ediyor. Kayseri Kent ve Mimarsinan Müzesi'nin şu anda bulunduğumuz birinci katı, 400 metrekarelik bir alan. Burada 11 farklı ekran var. Bu ekranlar Türkçe ve İngilizce seslendirmeli. Bu ekranlardan şehir hakkında gerekli bilgiyi alabiliyorsunuz. İkinci katta ise hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz dünyanın yakından tanıdığı Mimar Sinan'ın eserleriyle birlikte anlatıldığı Mimarsinan Müzesi yer alıyor. Burada da 6 farklı ekrandan Mimar Sinan hakkında önemli bilgiler alabiliyor insanlar" diye konuştu.

    Müzenin haftanın 7 günü sabah saat 9'dan akşam 18.00'e kadar açık olduğuna vurgu yapan Durukan, müzenin ücretsiz olarak gezilebileceğini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.