|   | 
  • Kılıçaslan Ve Yelkenoğlu Liseleri Tübitak Başarılarıyla Gururlandırıyo


    Kılıçaslan Ve Yelkenoğlu Liseleri Tübitak Başarılarıyla Gururlandırıyo
    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 22. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında ilk aşamayı geçen öğrencilerin derecelerini açıklayarak başarılı öğrencileri Bilim Milli Takımı aday kadrosuna aldı.

     Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 22. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında ilk aşamayı geçen öğrencilerin derecelerini açıklayarak başarılı öğrencileri Bilim Milli Takımı aday kadrosuna aldı. Temel Bilimlerde çalışmalar gerçekleştirmek ve ülkemizi yurt dışındaki bilim olimpiyatlarda temsil edecek öğrencileri belirlemek amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 22.si düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları?nın sonuçlarına göre gözde öğrenciler yaz kampına davet edildi. Bilim Milli Takımının belirleneceği kampta Kılıçaslan Eğitim Kurumları?nın dört öğrencisi de yer aldı.

     

    Biyoloji dalında Özel Kılıçaslan Fen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ali Özer, İç Anadolu Bölge Birinciliği elde ederek, Yelkenoğlu Liseleri öğrencisi Kadriye Nur Gerçek de Bölge Üçüncüsü olarak kampa alınırken, yine aynı okullardan Hilal Kurga ve Ahmet Karadeniz de Türkiye genelinde ilk 50 öğrenci arasına girmeyi başardı ve Bilim Milli Takımı aday kadrosuna davet edildiler. Başarılı öğrenciler halen Konya, Antalya ve Afyon?da yapılan kamplarda çalışmalarını devam ettiriyorlar.

     

    Elde edilen başarılarla ilgili bilgi veren Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül:? Okullarımızda bilimsel çalışmaların bir gelenek haline gelmesiyle yıllardır gerek TÜBİTAK gerekse de diğer kurumlar tarafından yapılan yarışmalara katılıyor ve büyük başarı sağlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem bilimsel düşünme yeteneğine kavuşuyor hem de elde ettikleri derecelere göre girecekleri üniversite sınavlarında ek puan elde ediyorlar. Hem şu an Bilim Milli Takımı aday kampında bulunan hem de okullarımız bünyesinde bilimsel çalışmalara devam eden öğrencilerime başarılar diliyorum.? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.