|   | 
  • Kimlik kartlarına kira ödeyeceğiz


    Kimlik kartlarına kira ödeyeceğiz
    Pilot uygulaması Bolu’da gerçekleştirilen yeni kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkale’de başlandı.

    2018 yılına kadar dağıtımı tamamlanması beklenen ‘çip’li kimlik kartlarına yeni özelliklerin eklenmesiyle vatandaşlar kimlik kartlarına kira ödemeye başlayacak.
     
    Yeni kimlikler bir çok özelliği içerisinde barındırıyor. Akıllı kimlik kartlarında, sürücü belgesi, pasaport, e-devlet uygulamalarında kimlik doğrulama amaçlı bir belge olacak. Sağlık Bakanlığı sertifikalarında ve Maliye Bakanlığı’nın vergi uygulamalarında yeni kimlik kartları kullanılabilecek. Adeta bir USB görevi görecek olan akıllı kimlik kartı kişinin parmak izi, biyometrik bilgiler, avuç izi ve damar bilgisine kadar neredeyse tüm önemli bilgilerini içerecek. Kredi kartı büyüklüğünde olması sebebiyle taşınması kolay olan yeni kimlik kartları birçok işlemde de vatandaşa kolaylık sağlayacak. Hastane, eczane, okul, emniyet ve bankalardaki sistemlere entegre olacak kimlik kartlarıyla vatandaşların evrak işleri azalacak. 
     
    Tabi bütün bunlarda bir bedel karşılığında olacak. Türkiye’de e-imza hizmeti veren sayılı kuruluşlardan biri olan E-Güven’in Genel Müdürü Can Orhun, vatandaşların elektronik imzalarını yıllık bir ücret karşılığında bu kimliklerin içine entegre edebileceğini belirtti.
     
    Vatandaşlara uyarı
     
    Kimlik kartıyla ilgili resmi açıklamalara itibar edilmesini isteyen yetkililer, çeşitli mecralarda kimlik kartları konusunda asılsız bilgi ve haberlerin yer aldığına işaret etti. Ayrıca yetkililer, dolandırıcıların yeni kimlik kartlarını kullanarak vatandaşlardan para talep ettiklerini bunlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini belirttiler.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.