|   | 
  • KIRGIZ CERRAHLARI OSM EĞİTECEK


    KIRGIZ CERRAHLARI OSM EĞİTECEK
    Kırgızistan'ın Oş kentinde kurulan bin yataklı hastanenin kalp-damar kliniği cerrah ve hemşirelerini OSM Ortadoğu Hastanesi hekimleri eğitecek.

     Kırgızistan'ın Oş kentinde kurulan bin yataklı hastanenin kalp-damar kliniği cerrah ve hemşirelerini OSM Ortadoğu Hastanesi hekimleri eğitecek. İki hastane yönetimi arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı.

    Şanlıurfa'dan Ortadoğu'ya hizmet üreten OSM Ortadoğu Hastanesi, uluslararası düzeydeki işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Kuzey Irak'tan gelen hemşirelik bölümü öğrencilerine staj imkanı sağlayan OSM, şimdi de Kırgızistan Devlet Üniversitesi'nde kurulacak Kalp-Damar Cerrahi Kliniği'ne öncülük edecek.

    Kırgızistan'ın büyük şehirlerinden Oş kentinde bulunan bin yataklı devlet hastanesinde kurulması planlanan kalp-damar cerrahi kliniği için Türkiye'deki özel hastanelerde incelemelerde bulunan Başhekim Prof. Dr. Sulaimanov Sraiirbek ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Canbaev Adılbek'in son durağı OSM Ortadoğu Hastanesi oldu.

    Ameliyathane, yoğun bakımlar ve kliniklerde incelemelerde bulunan Kırgız yetkililer kurmayı planladıkları kalp-damar kliniği için en ideal yapılanmanın OSM Ortadoğu Hastanesi'nde olduğunu dile getirdi.

    Kayseri ve Gaziantep'teki özel hastaneleri de ziyaret ettiklerini belirten Doç. Dr. Canbaev Adılbek, şunları dile getirdi: "Geçen sene Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6 ay staj yaptım. Ben de şimdi başhekimimizle geldik. Özellikle buradaki ameliyathanedeki sterilizasyon sisteminin çok methini duyduk. Gaziantep'te bizim hemşehrimiz olan bir cerrah var o tavsiye etti sizi. Gerçekten dünya standartlarında bir hastane. Hem kalp-damar cerrahisi alanında hem de diğer alanlarda bu hastanedeki ekipten öğreneceğimiz çok şey olduğunu gördük. Kırgız öğrencilerin staj için buraya gelerek eğitim almasını istiyoruz. O konuyu konuşmak üzere geldik."

    OSM Ortadoğu Hastanesi yetkilileri ise Kırgız yetkililere her konuda yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve Kırgızistan'da kurulacak olan kalp-damar cerrahi kliniğinde görev yapacak ekibi yetiştirmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Kırgızlı sağlık ekibinin ilerleyen aylarda gelmesi bekleniyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.