|   | 
  • Kış geldi aktarlara gün doğdu


    Kış geldi aktarlara gün doğdu
    Havaların soğumasının ardından, vücut direncini artırmak ve hastalıklardan uzak durmak isteyenler bitki çaylarına yöneldi.

    Soğuk havalarda, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma olasılığını düşürmek isteyenler, soluğu aktarlarda aldı.

     

    Aktar Şevki Özyönüm, havaların soğuması ile kış çaylarına ilginin arttığını söyledi. Özyönüm, "Havaların soğuması ile başta ıhlamur olmak üzere kış çaylarına ilgi arttı. Özellikle yaşlılar bitkisel ürünler ile sağlıklı kalmanın yollarını arıyor. Ihlamur, adaçayı, kuşburnu ve ekinezya çayları bu dönemde en çok rağbet gören ürünler" dedi.

     

    Fiyatlar genel olarak değişmedi

    Fiyatların geçen yıla oranla farklılık göstermediğini vurgulayan Özyönüm, "Bu sene ıhlamurda biraz fiyat artışı oldu. Çiçek ıhlamurunun kilosu 140 TL, yaprak ıhlamurunun kilosu ise 80 TL. Onun haricinde adaçayı, papatya çayı ve kuşburnu gibi ürünlerde herhangi bir fiyat artışı söz konusu değil. Bazı müşterilerimiz ıhlamur pahalı geldiği için alternatif ürünlere yöneliyor. Mesela ada çayının demeti 3 lira, insanlar fiyatının da ucuz olması hasebiyle alternatif olarak adaçayına yöneliyor" şeklinde konuştu.

     

    Kendi karışımını yapanlar da var

    Bazı müşterilerin dükkânda kendilerinin kış çayı için karışım yaptığını ifade eden Özyönüm, "Bazı müşteriler, dükkânda istedikleri üründen kendileri karışım yapıyor. Bazı müşterilerimiz ise bizden yardım alarak bir karışım yapıyor.

     

    Sonuç olarak havaların soğuması ile birlikte bitki çaylarına talep arttı. Satışlarımızda bu doğrultuda artış gösterdi" dedi.

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.