|   | 
  • KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN 266 SÜRÜCÜ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI


    KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN 266 SÜRÜCÜ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 3 bin 199 aracın lastikleri kontrol edildi. Araçlarına kış lastiği takmadıkları belirlenen 266 sürücü hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

       İl Emniyet Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca, 08.11.2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ?Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'in 6/1-j fıkrasında, "Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.? hükmünün getirildiği belirtildi. 

            Bu çerçevede aynı bakanlığın 27.11.2012 tarih ve 22239 sayılı ve 'Kış Lastikleri' konulu genelgesiyle de uygulama hakkında açıklayıcı düzenlemeler ile birlikte "Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulamasıyla ilgili hususlar bu sürelerle sınırlı olmak üzere ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve uygulanır." ifadesi bulunduğuna işaret edildi. 

            Valilik makamının, 13.12.2012 tarihli oluru ile şehir içi taşımacılıkta 2012 ? 2013 kış dönemi için 19 Aralık 2012 ile 01 Nisan 2013 tarihleri arasında, gelecek yıllarda ise 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında bahsi geçen uygulama geçerli olacağı hatırlatılarak, denetimler yapıldığı açıklandı. 

            Trafik denetlemesi ve düzenlemesi ile ilgili olarak trafik ekiplerince özellikle öğrenci servisleri üzerinde kontroller yapıldığı ve 3 bin 199 aracın lastiklerine bakıldı. Ekipler, 266 araca kış lastikleri bulundurmadıkları için Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerinden işlem yaptı. Bununla birlikte kış lastiği ile ilgili kapsam dâhilindeki tüm araçların sürücülerine gerekli ikazlarda bulunulduğu ve çalışmaların devam edeceği bildirildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.