|   | 
  • KOCASİNAN 50 BİN LALE İLE ŞEHRİN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ


    KOCASİNAN 50 BİN LALE İLE ŞEHRİN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ
    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ilkbaharda şehrin rengini değiştiren, yedi renge boyayan 50 bin lalenin parklarda, refüjlerde boy göstermeye başladığını söyledi.

     Başkan Bekir Yıldız, Kasım ayında diktikleri lalelerin açmaya başladığını çeşit çeşit farklı renklerdeki lalelerin baharı ve yazı müjdelediğini belirterek, "Lale; imarlı, düzenli, bakımlı ve nostaljik bir imajın sembolüdür. Kayseri ve lale, imaj açısından bir bütünlük oluşturuyor. Hinterlant içindeki belediyelerin uyumlu ve ortak biçimde hareketi lale dikiminde bile şehrimizi farklı bir güzelliğe götürüyor. Belediyelerimiz hep birlikte lale dikince Kayseri'nin güzelliği bir kat daha artıyor. Sarı, beyaz, pembe, kırmızı ve mor renkli laleler; martta yeşillenerek, mayıs başlangıcında çiçeğe dönüyor. Mayıs ayının ikinci yarısında ömrünü tamamlayan lale soğanları, haziranın ortası gibi sökülüp güneşte kurutularak, sonbaharda yeniden dikilmek üzere depolarda bekletiliyor. 19 yıldır diktiğimiz, laleleri vatandaşımız da sevdiğini her defasında belirtiyor" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.