|   | 
  • Köklü Tarihimiz Boyunca Vakıflar Pek Çok Hizmetin Yerine Getirilmesind


    Köklü Tarihimiz Boyunca Vakıflar Pek Çok Hizmetin Yerine Getirilmesind
    Vakıf Haftası kutlamaları çerçevesinde, Vakıflar Haftası Bölge Müdürü Mustafa Emek ve beraberindeki heyet Vali Orhan Düzgün?ü ziyaret etti.

     Ziyarette konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, ?Vakıflar, önce insan sonra bütün canlılar olmak üzere bunlara hizmet sunan hayır kırılışlarıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatı olarak 4 ilde faaliyet gösteriyoruz. Bu bölgede 2 bin 500 taşınmazın yaklaşık bin 200?ü kirada olup, Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yaklaşık bin öğrenciye burs, 250 muhtaca muhtaç aylığı ödüyoruz. 2 bin 800 kişiye gıda paketi hazırlanmaktadır? diye konuştu.
    Vali Orhan Düzgün ise, ?Köklü tarihimiz boyunca vakıflar pek çok hizmetin yerine getirilmesinde önemli görevler üstlenmiştir? diyerek şu şekilde konuştu:
    ?Başta eğitim ve sağlık alanında olmak üzere bir çok kamu hizmetinin yerine getirilmesinde hayırsever vatandaşlarımızın vakfiyesinde bu hizmetler yerine getiriliyor. Kayseri?de bu güzel geleneği devam ettirdiğimizi söyleyebiliriz. Pek çok hayırsever vatandaşlarımız tarafından eğitim ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere bir çok kamu hizmetine destek olunmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün uhdesinde yüzlerce yıldan beri bizlere miras olarak gelen pek çok tarihi yapıların kullanımı devam ediyor, bazıları restore ediliyor. Zaman zaman ziyaretlerim sırasında görüyorum ki vakıf eserlerimiz vatandaşlarımız tarafından kiralanılıyor ve kullanılıyor. Buraların aslına uygun bir şekilde miras kalan eserlerin gelecek nesillere aktarılması da bizim görevimiz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bu denetimleri yapıyorlar. Ancak bu vakıfları kullananlar ve kiralayanlar aynı şekilde kullanmalı.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.