|   | 
  • Koltuğa, Hak Edenler Değil Torpilli Olanlar Oturacak


    Koltuğa, Hak Edenler Değil Torpilli Olanlar Oturacak
    Kayseri?de faaliyet gösteren sendikaların şubeleri, atanacak olan okul müdürlerini ilgilendiren değerlendirme puanları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

    Kayseri?de faaliyet gösteren sendikaların şubeleri, atanacak olan okul müdürlerini ilgilendiren değerlendirme puanları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Benli, değerlendirme sonuçlarına göre koltuğa; hak edenlerin değil, torpili olan ve siyasi, ideolojik davrananların oturacağını söyledi. Benli, ?Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.? dedi. 

    İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Türk Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, okul müdürlerinin, açıklanan puanlarla hükümete yakınlığı ile bilinen sendikaya üye isimlerin atanmasına tepki gösterdi. Açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Benli, değerlendirme yapılan puanların göstermelik olarak verildiğini belirterek, 2-3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanların, hiç çalışmadığı okul müdürlerini neye göre değerlendirdiğini sordu. 

    Değerlendirmelerin objektif değil, siyasidir ve usulsüz olduğunu ifade eden Benli, şunları söyledi: ?Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adaklarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. (Benden olmayanı yok edeceğim) düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen emeğe ve alın teri değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okulların bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar, siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.? 

    Türk Eğitim-Sen?in işin peşini bırakmayacağını belirten Benli, sendikanın her türlü yasal yollara başvuracağının söyledi. Benli, ?Yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.? dedi. Benli, gerekçesi olmadan verilen puanların hukuka aykırı olduğunu da iddia etti. 

    Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ise yapılan zulmün gizlenmeyeceğini ifade etti. Öztürk, "Bu insanlar büyük ihtimalle Başbakan'ın, bakanın sümüğünü sildi. Ellerinde büyüdünüz. Babanız, dedeniz yaşında insanlar. Bunları, bu zulmü reva görmek hak mıdır? Biz eğitim çalışanları olarak yapılan haksızlıklar karşısında susmayacağız. Gerekirse milli eğitimi, valiliği ve başbakanlığı işgal ederiz. Çünkü bu ülke, kimse terk edilmeyecek kadar değerli. Bu milletin geleceği tehdit altındı. Bu olayı basit müdür görevlendirmesi olarak görmeyin. Okulların kapılara çarpı işareti vurulan müdürler indirilecek. Siz bir ve birlik olun, makamınız, mevkiiniz ne olursa olsun birbirinize omuz verin.? diye konuştu. 

    Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Ayhan Kaya ise 4 yılını tamamlayan okul yöneticileri, emri vakiyle, eğitimsel ve yönetimsel olarak hiçbir şekilde açıklanamayan kariyer, liyakattan ve hakkaniyetten uzak, kazanılmış hakları hiçe sayan bir kanunla görevleri sona erdirildiğini söyledi. Kaya, şöyle dedi: ?Okul müdürlerinin değerlendirilmesinde, okulundaki öğretmenin puan verebilmesi için en az 6 ay birlikte çalışma şartını koşan bakanlığın aynı şartı ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri için aramaması dikkat çekicidir. Kaldı ki Kayseri?deki ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin tamamına yakın bir kısmı bu şartı taşımamaktadır. Önce kendi yandaş sendikalarına üye müdürler için yüksek puan verecek ilçe milli eğitim müdürlerini ve şube müdürlerini görevlendiren bakanlık şimdi de bu amacını gerçekleştirmiştir. Kayseri eğitim camiasının çok yakından tanıdığı, başarılarıyla ve şahsiyetleriyle temayüz etmiş çok sayıda okul müdürü, sadece malum sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle görevlerine son verilmiştir.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.