|   | 
  • Koray Aydın: AKP'nin devri kapanmıştır


    Koray Aydın: AKP'nin devri kapanmıştır
    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Kayseri’ye gelen MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Türkiye’nin beklediği ve özlediği Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaya çıkması yönünde birikimlerini ortaya koyarak ve tabanla bütünleşerek bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeye gayret ettiklerini dile getiren Koray Aydın,

     

    “Bu artık sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nde süren yeniden yapılanma sürecini aşmış, bunun yerine Türk Milleti’nin de istediği gelecek arayışı içerisinde olduğu bir yapı haline dönüşmüştür. Şöyle diyebiliriz, herkesin gözü Milliyetçi Hareket Partisi’nde. Biz de bu sürecin sağlıklı işlenmesine ve partinin doğru konumunu alarak Türkiye’nin beklediği ve özlediği Milliyetçi Hareket Partisi’ni ortaya çıkması yönünde birikimlerimizi ortaya koyarak ve tabanımızla bütünleşerek bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun son zamanlardaki söylemlerinin hatırlatılması üzerine Aydın, “Herkes düşüncesini özgür bir ortamda söylemelidir. Bunun dili önemlidir, üslubu önemlidir, parti geleneklerine dayalı bir tarzda ifade edilmesi önemlidir. Dolayısıyla onların söyleyiş tarzı da hepsine uygun biçimdedir. Bunun tabanımız tarafından da doğru algılandığını düşünüyorum. Bunlara şimdiden ‘kaka’ dememek lazım, bunu sindirip kabul etmek lazım. Çünkü herkesin arayışı daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli yakalamak üzerine. Herkes iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Arada çatlak sesler çıksa da birbirimizi anlayacağımızı ümit ediyorum. Bu kültüre alışmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi gibi 47 yıl geçmişi olan bir siyasal hareketin Türkiye’yi yönetmesinin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Türk Milliyetçiliği fikir sistemi halkın değerleri üzerine oturmuş bir fikir sistemidir. Türkiye'de, AKP’nin devri kapanmıştır. Artık bir değişikliğe ihtiyaç var. O değişikliğin adresi de inşallah Milliyetçi Hareket Partisi olacak” diye konuştu.

     

    Bahçeli ile görüşme talebi olacak mı?

    Gazetecilerin diyalog çözümü için Bahçeli ile görüşme talebinin olup olmayacağını sorması üzerine Aydın, “Önce kongrenin yapılması ile ilgili bir gayret var. O gayretin 8 Nisan’da mahkeme kararıyla gün yüzüne çıkması halinde yeni başlayacak süreç içerisinde herkes birbiriyle görüşmelidir. Demokrasinin gereği konuşma, uzlaşmadır. Bunu doğru zeminde, kurallara bağlı olarak ifade ediş biçimini yakalarsak hem Türk demokrasisi hem de parti içi demokrasisi olarak kazançlı çıkarız” diye konuştu.

     

    MHP genel başkan adaylarının 3 kişi ile sınırlı olacağını düşünmediğini dile getiren Aydın, son olarak şunları kaydetti:

     

    “Kongrenin yapılması yönünde ortak çalışma bugüne kadar yapıldı. Bu da doğal bir gelişmedir. Ama eğer kongre kararı olursa Milliyetçi Hareket Partisi gibi Türkiye’ye talip olan bir siyasal harekette daha çok başkan adayı olacağını düşünüyorum. Bunun 3 kişi ile sınırlı olacağını düşünmüyorum. Ama bu da bir zenginliktir, ne kadar çok fazla aday olursa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bu fikri zenginliğe herkesin ortaya bir şeyler çıkartarak bu yarışın içerisine girmenin partimizin kökleşmesi ve daha sağlam bir zemine oturması bakımından hayırlara vesile olmasını düşünüyorum.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.