|   | 
  • Kore'de köpek yemek yasaklanıyor!


    Kore'de köpek yemek yasaklanıyor!
    Son yıllarda sürekli tartışma konusu olan Güney Kore’de köpek eti yeme konusunda hükümet karar aldı.

    Güney Kore’de her yıl bir milyona yakın köpek yemek olarak yenmek için yetiştiriliyordu.
     
    Buna karşın son yıllarda köpek eti yiyenlerin sayısı azaldı ve ülkedeki hayvan aktivistleri uzun zamandır köpek yenmesinin boykot edilmesi çağrısında bulunuyordu.
     
     
    Güney Kore'de iktidardaki Halk Gücü Partisi'nden Yu Eui-dong, politikacılar ve hayvan hakları aktivistlerinin katıldığı bir toplantıda köpek eti konusunda zamanın daraldığını duyurdu. Eui-dong, “Köpek eti tüketimini sona erdirmek için özel bir yasa çıkararak bu konudaki sosyal çatışmalara ve tartışmalara son vermenin zamanı geldi" dedi.
     
    Anketler Korelilerin çoğu köpek etinin yasaklanması desteklediğini gösteriyor. 2020 yılında dahi ankete katılanların yüzde 84’ü hiç köpek eti yemediğini belirtiliyor.
    Konuyla ilgili yetkililer, “Neredeyse hiç kimsenin yemediği bir et için bu kadar çok köpek gereksiz yere acı çekiyor.Tarihimizdeki bu sefil olayın bitirilmesi ve köpek dostu bir geleceği kucaklamasına yardımcı olacak yasal bir yasağın mümkün olan en kısa sürede kabul edilebilmesi için bir plan sunuyoruz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.