|   | 
  • Koza'nın ÇED Raporuna İptal


    Koza'nın ÇED Raporuna İptal
    Koza Altın İşletmeleri AŞ’ye ait Himmetdede işletmesinin ‘ÇED Olumlu Kararı’, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

    Kayseri 2. İdare Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davacı Erdemler Un Gıda San. Ve Tic. A.Ş. avukatı, müdahil vekili Koza Altın İşletmeleri A.Ş. avukatı, davalı vekili çevre ve Şehircilik Bakanlığı hukuk Müşaviri Doç. Dr. Bayram Keskin katıldı.
     
    Akın İpek’e ait Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin Kayseri’nin Kocasinan ilçesi sınırlarındaki Himmetdede beldesindeki işletmesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15 Mart 2012 tarih ve 2456 sayılı ‘ÇED Olumlu Kararı’, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edildi. Mahkeme kararı bu gelişmelerin ardından ilgili şirkete tebliğ edildi.
     
    İptalin gerekçesi un fabrikası
    2016/400 sayılı ve 12 Nisan 2016 tarihli 11 sayfalık mahkeme kararında, Koza Altın İşletmeleri şirketinin 15 Mart 2012 tarih ve 2456 sayılı ÇED olumlu kararının hukuka aykırı olduğu belirtilerek, siyanürle üretim yapılan tesisin un fabrikasının üretimini olumsuz etkilediği, yönetmeliklere aykırı olduğu dikkate alınarak iptal kararı verildiği ifade edildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.