|   | 
  • KTB BAŞKANI ÜNLÜ AÇIKLAMASI


    KTB BAŞKANI ÜNLÜ AÇIKLAMASI
    Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, dişi ve damızlık hayvan kesiminin önlenmesini istedi.

     Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, dişi ve damızlık hayvan kesiminin önlenmesini istedi.

    Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de damızlık ve besi hayvan yemlerinin yetersiz ve pahalı olmasının, hayvancılığın gelişmesini engelleyen temel nedenler arasında ilk sırada geldiğini belirtti.

    Besi yemlerinin pahalı olması nedeniyle besicilerin yüksek maliyetten dolayı zarar ettiğini vurgulayan Ünlü, şunları kaydetti:

    "Besi işi ile iştigal edenlerin zarar etmesi, dişi hayvan kesimini tetiklemektedir. Dişi hayvan kesiminin fazla olması ise sığır cinsi erkek hayvanların et fiyatının düşmesine neden olmaktadır. Her ne kadar dişi hayvan kesimi yasak ise de illegal yollardan kesimlere neden olmaktadır. Bu nedenle doğacak buzağıya verilen desteğin artırılması, dişi hayvanların kesilmelerini önleyeceğini düşünmekteyiz. Doğacak buzağıya verilen primin cinsine göre 800 lira ile bin 500 lira civarında belirlenmesi, damızlık ve dişi hayvanın kesilmesinde caydırıcı olacaktır. Dişi ve damızlık hayvanların kesiminin önlenmesi, erkek hayvan fiyatlarının yükselmesini ve et fiyatlarının dengelenmesini sağlayacaktır. Aksi taktirde dişi ve damızlık hayvanların dengede olan sayısı tekrar azalacak, beslenecek hayvan bulunamayacaktır. Bu da damızlık hayvan üreticileri ve besicilerin ciddi zarar görmesi, ithalat kapısının yeniden açılması anlamı taşımaktadır."

    Ünlü, bu olumsuz senaryoların benzerlerinin geçmişte yaşandığını, tekrar aynı sorunların yaşanmasını istemediklerini vurguladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.