|   | 
  • Kto Başkanı Hiçyılmaz İskandinavya Yolcusu


    Kto Başkanı Hiçyılmaz İskandinavya Yolcusu
    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu?nun davetlisi olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan İskandinav ülkeleri ziyaretine katılacak.

     Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programı kapsamında 5-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Finlandiya, İsveç ve Polonya ülkelerine yapılacak ziyarete katılacaklarını belirtti.
    Hiçyılmaz, Kayseri ticaretinin gelişmesi için Oda olarak önemli adımlar attıklarını hatırlatarak, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığından yapılacak olan ziyaretler kapsamında Kayseri ticaretini temsil edeceğiz. Ziyaret programında yer alan Finlandiya, İsveç ve Polonya'nın ekonomi bakanları başta olmak üzere heyetler bazında ülkeler arasındaki ticaretin ilerletilmesi konusunda girişimlerde bulunacağız" dedi.
    Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası olarak Finlandiya, İsveç ve Polonya'nın oda ve borsalarının temsilcilerinin yanı sıra üst kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile de bir araya gelme fırsatı elde edeceğiz. Ülkeler arasındaki ticaret hacminin nasıl yükseltilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Gittiğimiz ülkelerdeki mevkiidaşlarımızla birebir Kayseri'nin ticaretinin geliştirilmesi için de görüşmeler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
    Hiçyılmaz, "Stockholm, Helsinki ve Varşova?da 5 gün sürecek temaslarında ekonomi ön planda olacak. Üç ülkeyle de ?İş Konseyi? toplantılarının yapılması planlanıyor. İsveç ve Finlandiya?da bilişim, telekom, güvenlik, çevre ve enerji, Polonya?da ise inşaat, makine sanayi, tekstil, gıda, turizm, mücevherat konuları hakkında görüşmeler gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.
    Başkan Hiçyılmaz, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan ziyaret ile ülkeler ve şehirler arasındaki ticari ilişkiler geliştirilmesi ve AB üyelik sürecine ilişkin destek sağlanması konusunda girişimde bulunulmasının önemli bir nokta olduğunun da altını çizdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.