|   | 
  • Kurbanlıklar cep yakıyor!


    Kurbanlıklar cep yakıyor!
    Küçükbaşlar 650-800 lira, büyükbaşlar 6-15 bin lira arasında alıcı bekliyor.


    Kurban Bayramına sayılı günler kala, besiciler hayvanlarını pazara indirmeye başladı. Bayramdan birkaç ay önce kırmızı et fiyatlarının yükselmesi ve bu konudaki polemik kurban fiyatlarına da yansıdı. Et fiyatlarındaki artış, bu yıl kurbanlık fiyatlarını da geçen yıla göre yüzde 30?dan fazla artırdı.

    Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, kurbanlık fiyatlarında geçen yılla bu yıl arasında en az yüzde 30 fark olduğunu söyledi. Geçen sene 500 lira olan küçük baş kurbanlık fiyatlarının bu yıl 650 ile 800 lira arasında değiştiğini, koyunun canlı kilogramının 12 liradan işlem gördüğünü ifade eden Ünlü, büyük baş hayvanın da canlı kilosunun 16 liradan işlem gördüğünü ve kurbanlık fiyatlarının 6 ile 15 bin lira arasında değiştiğini belirtti.

    Bakanlığın yanlış politikası fiyatları artırdı
    Yem fiyatlarının yüksek olması, hayvan sayısının az olması gibi nedenlerin fiyatların artmasına neden olduğunu ancak bunlardan daha da önemlisinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nın ithalat konusundaki yanlış politikası olduğunu anlatan Ünlü, ?Bakanlık yurt dışından besilik hayvanlar getirdi. Ancak bu hayvanları çok geç getirdi. O yüzden hayvanların bu kurbanda pek bir faktörü olmadı. Bu hayvanlar yurt dışından yıl başından önce gelmeliydi ki işimize yaramalıydı. Bu gelen hayvanlar önümüzdeki yıl kurban bayramında ancak işimizi görür? şeklinde konuştu.

    Bu yanlışlıkların kırmızı et fiyatlarını, dolayısıyla da kurbanlık fiyatlarını artırdığını belirten Ünlü, ?Birilerinin yaptığı hatanın cezasını maalesef vatandaş çekiyor. Biz aylar öncesinden canlı hayvan ithal edilmesi gerektiğini söylediğimizde kimse bizi dinlememişti? diye konuştu.

    Ünlü, büyükbaş hayvanda fiyatının ortalama 8 bin lira olduğu hesap edilirse 6 kişinin de hisseye dahil olması durumunda kişi başı ortalama bin 300 lira gibi bir rakam düşeceğini, geçen yıl ortalama 900 liraya kurban kesildiğini vurguladı.

    Haber: Faruk Karakaş



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.