|   | 
  • Kurbanlıklarda alıcı da satıcı da memnun değil


    Kurbanlıklarda alıcı da satıcı da memnun değil
    Kayseri'de, Serkent'te bulunan kurbanlık pazarında satışlar sürerken vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan, kurbanlık satan esnaf ise satışların düşük olmasından şikayet etti.

     
    Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Serkent'te bulunan kurban pazarında satışlar devam ediyor. Kurban pazarını gezen vatandaşlar kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasından, kurbanlıkların satışını yapan esnaf ise kurbanlıklara talebin az olmasından şikayet etti. Kurbanlık satışı yapan Turan Koçyiğit, 

    "Vatandaşlarımız beklemede. İnşallah bu sene hayvanlarımızı satabiliriz. Vatandaş fiyatların yüksek olmasından şikayetçi. Yemin fiyatı 50 lira oldu. Vatandaşlarımız o açıdan biraz bizi düşünsün" dedi.

    Hayvanlarını satmak için gelen Hacı Ahmet Yel ise, "Satışlarımız şuanda durgun. Böyle giderse satışlarımız olmayacak. Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla fazla. Çünkü bu sene yem fiyatları pahalandı. Dolayısıyla hayvan fiyatları arttı. Bizim hayvanlarımızın fiyatları 5 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor" diye konuştu.

    Kurbanlık satışı yapan Mehmet Güler de, "Satışların şuanda iyi gittiği söylenemez. Herhalde arife gününü bekliyorlar. Fiyatların hisse başına bin 200 ile bin 500 arasında değişiyor ama alıcı yok" ifadelerini kullandı.

    Hayvan pazarına kurbanlık bakmaya gelen Mustafa Yemlihaoğlu ise, ?Fiyatlar benim görüşüme göre geçen yıla oranla yüzde 25 civarında artmış görünüyor. Geçen yıl ki aldığım mala göre o farkı hissediyorum. Asgari ücretli vatandaşların Allah yardımcısı olsun. Yan gelirleri yoksa bana kesmeleri zor gibi geliyor. O açıdan fiyatlar yüksek" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.