|   | 
  • Kürdan Kullanımı, Diş Eti Çekilmesi Ve Diş Kayıplarına Neden Olabilir


    Kürdan Kullanımı, Diş Eti Çekilmesi Ve Diş Kayıplarına Neden Olabilir
    Dişlerin arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesinde kürdan kullanımı, diş eti çekilmesi ve zamanla diş kayıplarına neden olabiliyor.

     Diş Hekimi Duran Tekin, ?Kürdanı kesinlikle ağzımıza sokmamalıyız. Kişiye rahatsızlık veren yemek artıkları, mutlaka diş ipi ya da fırçayla temizlenmeli.? dedi.

        Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramın gelmesiyle birlikte et tüketimi de artacak. Et lifli bir gıda olduğundan diş aralarına giderek rahatsızlık verebilir. Diş arasında kalan et ve yemek artıklarının kürdanla temizlenmesinin sağlık açısından sakıncalı olduğu belirtildi. Kürdan kullanımının zararları konusunda uyarılarda bulunan Diş Hekimi Duran Tekin, kürdanın diş sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Tekin, ?Et lifsi bir gıda olduğu için mutlaka dişlerimiz arasına gidebiliyor. Bu nedenle kurban bayramında kürdan kullanımı artıyor. Ancak kürdan kullanımı diş sağlığını tehdit ediyor. Kürdan kırılarak diş arasında kalabilir. Bu da diş eti apsesine ve zamanla diş kayıplarına sebep olabilir. Ayrıca kürdan, ağız içindeki dengeyi bozarak diş eti çekilmesine ciddi anlamda zemin hazırlıyor. Diş etlerine batması durumunda da ağız enfeksiyonları oluşuyor.? ifadelerini kullandı. 

        Diş Hekimi Tekin, ağız sağlığında çürük diş, hatalı protez veya eskimiş protezlerden kaynaklı sıkıntılar da olabileceğini belirtti. Böyle durumlarda diş arasına yemek artığı veya et türü gıdaların daha çok gittiğini belirten Tekin, ?Çürüklerin zaman geçirmeden tedavi edilmesi, eskimiş protezlerin de değiştirilmesi gerekir.? şeklinde konuştu. 

        Diş temizliğinin fırça ya da diş ipi ile yapılması gerektiğini vurgulayan Tekin, ?Kürdanı kesinlikle ağzımıza sokmamalıyız. Ağız ve diş sağlığı açısından, kişiye rahatsızlık veren yemek artıkları, mutlaka diş ipi ya da fırçayla temizlenmeli. Bu çok önemli.? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.