|   | 
  • Kürtüncü ‘Adayım’ Dedi ve Projelerini Anlattı


    Kürtüncü ‘Adayım’ Dedi ve Projelerini Anlattı
    OSB Başkan adayı Ahmet Hilmi Kürtüncü, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını ilan etti ve projelerini anlattı.

    Konuşmasına geçmiş dönemlerde görev yapan ve bayrağı bu günlere getiren yönetim kurullarına teşekkür ederek başlayan Kürtüncü, 2 yıl gecikmeli olarak yönetime talip olduklarının altını çizerek, “Aslında 2017 yılında arkadaşlarımla yaptığımız istişare sonucunda aday olmayı düşünüyordum. Ama sayın başkanın seçim çalışmalarında ve genel kurulda ifade ettiği ‘Sizden 2 dönem için izin istiyoruz’ sözüne güvenerek bir dönem daha beklemeyi uygun gördük ve aday olmadık. Bugün ise mevcut yönetimin ifade ettiği 2 dönem tamamlanmıştır. Biz de şimdi tam zamanı diyerek huzurlarınızda adaylığımızı ilan ediyoruz” dedi.

    ÇALIŞANLAR İÇİN ‘OSB KENT’

    Bilgili, vazife ve sorumluluk bilincine sahip genç, dinamik ve vizyoner bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Kürtüncü, birçok önemli projeyi hayata geçirerek Kayseri sanayicisine hizmet edeceklerini kaydederek, “OSB’nin kaynakları israf edilmeden en verimli şekilde kullanılacaktır. Ayrıca OSB çalışanları için bölgeye yakın bir lokasyonda OSB Kent kuracağız. TOKİ tarafından yapılacak olan bu konutların sadece işletmelerimizde çalışanlara tahsis edilmesi ve çalışanlarımızın kira öder gibi ev sahibi olması amaçlanmaktadır. Böylece hem çalışanlarımız işyerlerine yakın bir bölgede ev sahibi olacak hem de işletmelerimizin servis maliyeti en aza indirilmiş olacaktır. Bu proje bile sanayici maliyetlerini minimize etme hususundaki azim ve kararlılığımızın bir göstergesidir” dedi.

    “ATIK ARA TOPLAMA TESİSİ KURACAĞIZ”

    Kuracakları ‘Atık Ara Toplama Tesisi’ ile sanayicinin atık toplama ve giderme yükünü ortadan kaldıracaklarını söyleyen Kürtüncü, bu sayede sanayicinin enerji ve motivasyonunu tamamen üretim ve istihdama yönelteceğine dikkat çekerek, “Sanayicilerimizin üretimlerine bağlı olarak az veya çok miktarda tehlikeli atık kategorisine giren yağ, akü, pil, kimyasal atıklar vb. gibi atıklar ortaya çıkmaktadır. Sanayicilerimiz bu atıkları, kendi sahalarında biriktirmekte, lisanslı araçlarla taşıtmakta ve atık bertaraf tesislerine bedel ödeyerek vermektedir. Ayrıca denetimlerde de sanayicilerimiz zaman zaman sıkıntıya düşmektedir. İnşallah göreve geldiğimizde kuracağımız Atık Ara Toplama Tesisi ile sanayicimizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Bu sayede sanayicimiz hem yasal yükümlülüklerini daha kolay yerine getirecek hem de depolama, nakliye, danışman firma vb. maliyetlerden kurtulmuş olacak. Böylece sanayicimiz enerji ve motivasyonunu tamamen üretim ve istihdama yöneltecektir” diye konuştu.  

    TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

    Dünyadaki değişim ve gelişimi yakalamak zorunda olduklarını ifade eden Kürtüncü, bu amaçla Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuracaklarını belirterek, “Gaziantep, Bursa, Konya, Antalya ve Eskişehir gibi OSB’lerin bazıları teknoloji geliştirme bölgelerini kurdular bazılarında da kurulum devam ediyor. Sanayi 4.0 teknolojilerinin üretim sürecine dahil edilmesi için önümüzdeki 10 yılda yıllık olarak yaklaşık 10-15 milyar lira yatırım yapılması gerekiyor. Çağın gereklerine ve teknolojik yeniliklere en kısa sürede adapte olmamız elzemdir. Bunun için Kayseri’de geç kaldığımızı düşünüyorum. Bir an önce hamle yaparak bu açığı kapatacağız inşallah” dedi.

    “BEN ASLA KAYBETMEM, YA KAZANIRIM YA ÖĞRENİRİM”

    Konuşmasında ihracatı artırmaya ve enerji maliyetlerini azaltmaya yönelik çalışmalar üzerinde de duran Kürtüncü, Elektrik Tedarik Lisansı alacaklarını ve elektrik dağıtım bedelini düşüreceklerini vurgulayarak, “Sanayicilerimizin refahı için bu adımların ivedilekle atılması lazım. En azından denemek lazım. Bunu başarabilecek gücümüz var. Nelson Mandela’nın çok güzel bir sözü var. ‘Ben asla kaybetmem, ya kazanırım ya öğrenirim’ diyor. Biz de sanayicimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız ve bu amaçla aday olduk” diyerek sözlerini tamamladı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.