|   | 
  • KURU SOĞAN, ZAM ŞAMPİYONU


    KURU SOĞAN, ZAM ŞAMPİYONU
    Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde (TR72) Temmuz ayında fiyatı en fazla artan ürün, kuru soğan oldu.

     Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,81, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 4,47, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,15 artış gerçekleşti.
    Ana harcama grupları itibariyle aylık bazda en fazla artış gösteren yüzde 2,87 ile ulaştırma olurken, bunu yüzde 2,01 ile eğitim ve yüzde 1,07 ile gıda ve alkolsüz içecekler izledi. Giyim ve ayakkabı grubu ise yüzde 3,29 ile en fazla düşüşü yaptı.
    Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında fiyatı en çok artan maddeler yüzde 24,19 ile kuru soğan, yüzde 10,41 ile karpuz ve yüzde 5,33 ile araçların tamirine ve bakımına ödenen ücretler (malzeme ve işçilik) oldu. Yüzde 20,68'lik oranla Çarliston biber ve yüzde 20,23'lük oranla da şeftali ise en çok düşüş gösteren maddeler oldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.