|   | 
  • LYS tercih sonuçları açıklandı!


    LYS tercih sonuçları açıklandı!
    LYS tercih sonuçları / LYS yerleştirme sonuçları sonunda açıklandı ve öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları üniversite ve bölümler belli oldu.

    Ertelenen LYS sonuçları yerleştirme sonuçları için nefeslerin tutulduğu duyuru geldi! ÖSYM LYS tercih sonuçları için henüz bir belli tarih açıklamamış ve öğrenciler heyecanlı ve gergin bir bekleiş içindeydi. Bilindiği gibi 12 Ağustos tarihinde öğrenciler kazandıkları üniversite ve bölümlere elektronik kayıt yaptırmaya başlayacaklar.
     
    LYS  YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
    Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih / yerleştirme sonuçlarının öğrenilmesi için T.C kimlik numaranız ve aday şifreniz ile sonuç açıklama sistemine giriş yapmanız gerekecek.
     
    ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
    LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile adayların hangi üniversitede hangi bölümü kazandığı belli olacak. LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 12-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Normak kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme kayıtları ise 26-30 Ağustos tarihlerinde alınacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.