|   | 
  • Madalya canavarı Kayseri


    Madalya canavarı Kayseri
    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezilerinde (TOHM) eğitim alan sporcuların 2015 yılı içerisinde bin 269 madalya kazandığını söyledi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, TOHM Kayseri'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

     

    Eskici, "Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bir projedir. 2013 yılında hayata geçti ve o yıl pilot olarak Türkiye’de 12 ilde başladı. Bu 12 ilden bir tanesi de Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzdü. Proje ilk başladığında Kayseri’de yüzme, atletizm ve kayak olarak başlamıştı. Şuan geldiğimiz konum itibariyle tekvando branşı da eklendi. Jimnastik branşıyla ilgili ilimizdeki alt yapı ve potansiyelden dolayı o da talep edildi. İlerleyen dönemlerde jimnastikte de Kayseri’de TOHM’a sporcu yetiştirilmesini umut ediyoruz. Yüzme branşında ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama denizin çok olması yüzmede başarıların getirilmesini gerektirmiyor. Fiziki imkanların, spor tesislerinin, havuzların olması gerekiyor. İlimizde yapılan havuzdan sonra 2013’ten sonra yapılan çalışma ile yüzme branşında çok ciddi mesafeler kat edildi. İtalyan antrenörün gelmesi başarı da en büyük etkenlerden bir tanesi olmuştur. Disiplinli bir antrenörün olması, ilimizde ikamet etmesi, sporcularımızı çalıştırması, sporcularımızın da antrenöre itaat etmesi ilimize ve ülkemize başarıyı getirdi" dedi.

     

    TOHM’da 48 sporcunun olduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Eskici, "Bunların 10 tanesi turizm otelcilikte yatılı olarak kalıyor. Bir kişinin turizm otelcilikteki maliyeti aylık 31 bin yıllık ise 383 bin gibi bit maliyeleri var. Sporcuların teknik malzemeleri de baya para tutuyor. 48 Sporcu yeterli değil. Ayrıca havuzumuz bir fabrika gibi sporcu üretiyor. Yaz spor okullarına gelenlerden iyi sporcular seçilip TOHM’un alt yapısı olarak çalışan 100’e yakın sporcu var. Yarışmaya katılıyorlar belli bir dereceleri var. Dereceyi geçen sporcular TOHM’a kabul ediliyorlar. TOHM’a kabul edilen sporcu devlet sporcusu oluyor ve aylık maaş alıyor" diye konuştu.

     

    "2015 yılında bin 269 madalya kazandık"

    Eskici, "Yüzmede  2013 yılında bir tane altın madalyamız vardı. 2014 yılında 250 tane altın madalya, 2015 yılında 476 tane altın madalya aldık. Bunu altın, gümüş, bronz olarak topladığımızda sporcularımız 2013’te 4, 2014’te 520 ve 2015’te de 1269 tane madalya alarak adete rekor kırdılar." ifadelerini kullandı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.