|   | 
  • Maden İşletmecileri: Maden İşleri Genel Müdürü Derhal Görevden Alınmal


    Maden İşletmecileri: Maden İşleri Genel Müdürü Derhal Görevden Alınmal
    Maden işletmeciler yaptıkları toplantıda Maden İşleri Genel Müdürünün görevden alınmasını istedi.

     İç Anadolu Madenciler Derneği ve Yahyalı Ticaret Odası?nın organizasyonunda, ilçe de faaliyet gösteren maden işletmecileri bir toplantı yaptı. Yahyalı Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İç Anadolu Madenciler Derneği ve Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tütüncü başkanlık yaptı. Tütüncü, "Madencilik sektöründe yapılan yanlış uygulama ve yöntemlerle nasıl zorlaştırıldığını karar verenlere duyurmamız lazım." dedi.

    "Maden İşleri Genel Müdürü?nün derhal görevden alınmalı" diyen işletmeciler, bu kurumun madencilikten anlamayan bürokratların elinde olduğunu iddia etti. 

        Eski Kayseri Milletvekili Osman Develioğlu ise "3213 sayılı maden yasasının tekrar gözden geçirilmeli. Milli parklar ve orman yasaları uygun hale getirilmeli." dedi.

    Toplantıya katılan madencilerin sıkıntıları bir dosya oluşturularak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak ve görüşme talebinde bulunarak sıkıntıları yüz yüze anlatmak için TOBB ve ilgili bakanlıklar nezdinde girişimde bulunulması kararlaştırıldı. 

    Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, ilçelerdeki ticaret odaları, İç Anadolu Madenciler Derneği?yle birlikte bölgede faaliyet gösteren madencilerin 23 Ekim 2013'de Kayseri Ticaret Odası toplantı salonunda saat 15.00'te toplantı yapılacağını belirten Tütüncü, gereksiz ve lüzumsuz bürokrasiden arındırılmış bir maden kanunu ile bu ülkede işsizlik sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.