|   | 
  • Mahalle Çeşmeleri Mazisini Arıyor


    Mahalle Çeşmeleri Mazisini Arıyor
    İmkanların gelişmesi ve eski mahallelerin giderek yok olmasıyla birlikte kaderine terk edilen mahalle çeşmeleri şimdilerde mazisini arıyor.

    Bir zamanlar geleneksel Kayseri mimarisinin en önemli parçalarından birisi olan ve aynı zamanda mahalle sakini kadınların buluşma noktası mahalle çeşmeleri, şimdilerde kaderine terk edilmiş durumda.

    Evlerde içme suyunun olmadığı dönemlerde evlerin su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptırılan ve yüzyıllar boyu bu vazifeyi yerine getiren, bununla birlikte mahalleli kadınların ‘iki lafın belini büktüğü’ buluşma noktası olan sokak çeşmeleri gün geçtikçe ortadan kayboluyor. Ayakta kalanlar ise akmayan suları ve tahrip edilen yapıları ile zamana direnmeye çalışıyor.

    Zaman ve mekanın modernleşme adı altında hızla savrulup yok olduğu günümüzde ayakta kalan birkaç mahalle çeşmesine sahip çıkılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda yetkili mercilerin harekete geçmesi bekleniyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.