|   | 
  • MAHALLEMDE İFTAR VAR


    MAHALLEMDE İFTAR VAR
    Ramazan ayı içerisinde Melikgazi Belediyesince başlatılan ''Mahallemde İftar Var'' etkinliğinin bu seferki durağı İldem Bölgesi Cumhuriyet Mahallesi oldu.

     İldem halkı kapalı semt pazar yerinde gerçekleşen iftarda konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çeşitli vesileler ile mahalle halkını bir araya getirerek selamlaşmalarına ve dost olmalarına vesile olduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, mahallelerde halk günleri, mahalle eğlenceleri, aşure günleri yaparak mahallelileri bir araya getirdiklerini ancak ramazan ayı olması münasebeti ile bu sosyal çalışmayı ?Mahallemde İftar Var'' etkinliğine dönüştürdüklerini belirtti.
    AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, mahalle halkı ile sohbet ederek iftar yemeğinin dağıtımına bizzat katıldı. İftar sofralarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
    ''Ramazan ayında paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemek istiyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışımız ile mahallelerde kültürel, sportif, eğitimsel ve geleneksel pilav günleri ve etkinlikleri düzenliyoruz. Amaç birlik, beraberlik içinde insanlarda dostluk duygularını geliştirmek ve pekiştirmek çünkü Anadolu?da komşuluk önemlidir. Ev alma komşu al, Komşu Komşunun külüne ihtiyacı vardır gibi anlamlı özdeyişlerimiz vardır. Zaten inancımızda komşusu aç iken yatan bizden değildir, sözü komşuluk ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Teravihte birlikte olunur. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda bir araya gelerek sohbet edilir, tanışılır ve dostluklar kurulur.''
    Ramazan?ın bereket ve bolluk ayı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, belediyeler, dernekler ve vakıflar olmak üzere Kayseri'de her gün 10 civarında iftar sofrasının kurulduğunu dolayısı ile 10 bin mahalle halkının iftarda bir araya geldiğini böylece toplumda paylaşma ve birlikte olmanın bir bakıma yerine getirildiğini söyledi.
    Her programda olduğu gibi İldem Bölge halkının iftar etkinliğinde özellikle gençlerin ve çocukların büyük ilgi gösterdiği Başkan Memduh Büyükkılıç, mahalleli çocuklara Erciyesspor forması hediye etti.

        



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.