|   | 
  • MAYTAP, FİŞEK, ÇATAPAT GÖZLERDE AĞIR HASARA YOL AÇABİLİYOR


    MAYTAP, FİŞEK, ÇATAPAT GÖZLERDE AĞIR HASARA YOL AÇABİLİYOR
    Bayramlarda çocukların vazgeçilmez eğlenceleri arasında yer alan maytap, fişek, roket, torpil ve mantarın gözlerde ağır yaralanmalara yol açtığı belirten uzmanlar, aileleri bu tür yanıcı, parlayıcı ve patlayıcılara karşı uyarıldı.

     Özel Kayseri Maya Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sait Nafiz Mutlu, çocukların daha çok bayramlarda ve özel günlerde maytap türü patlayıcılara ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Mutlu, çeşitli patlayıcı maddelerin dikkatsizlik sebebiyle ağır göz yaralanmalarına sebep olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Patlayıcı fişek ve torpiller cam şişelerin içine konulmamalı. Çünkü kırılan camlar, yüzde ve gözde ağır yaralanmalara neden olabiliyor. Kısa fitilli fişek ve maytaplar da ağır el ve yüz yanıkları ile göz yaralanmaları gibi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan tüm operasyonlara rağmen bu çocuklar kısmen veya tamamen görme yetilerini kaybedebiliyorlar. Özellikle vurgulamak istediğimiz, eğlence amaçlı satılan yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin istenmeyen kazalara sebep olmasıdır." 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.