|   | 
  • Mazlum Vatanımız Doğu Türkistan'daki Çin İşgali Hala Devam Ediyor


    Mazlum Vatanımız Doğu Türkistan'daki Çin İşgali Hala Devam Ediyor
    Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

    Ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, "Sizlere ziyarete gelince rahmetli Abdülmecit kardeşim aklıma geldi. Allah rahmet eylesin. Daha önce birliğin başkanı kendisiydi. Erkin kardeşimin bu görevi üstlenmesinden dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin zor durumda olduğunu görüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Allah yardımcıları olsun" dedi.
    Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk ise, "Geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü genel kurul toplantımızda yeni yönetim kurulumuz seçildi. Amacımız güzel şehrimiz Kayseri'de yaşayan hemşehrilerimizin kültürel anlamda desteklenmesi ve Uygur kültürünü yaşatma adına projeler gerçekleştirmektir. Burada okuyan yüzlerce gencimizin eğitim alanında da başarılı olması için yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Kayseri halkının ve yöneticilerinin desteği ile bu amaçlarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
    Doğu Türkistan'da yaşanan vahşet ve zulmün devam ettiğini ifade eden Uygurtürk, "Mazlum vatanımız Doğu Türkistan'daki Çin işgali hala devam ediyor. Orada yaşayan 45 milyona yakın Müslüman Türk, 1949 yılından beri baskı ve zulüm görüyor. Son dönemlerde şiddetin dozunu arttıran Çin hükümeti, kendiz öz vatanında Doğu Türkistanlıları katlediyor. Gece ev baskınları ile masum binlerce insanı yok eden Çinli asker ve polislerin yaptığı bu katliamlar ise dünya ülkeleri nezdinde görmezden geliniyor" şeklinde konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği üyeleri, gazetecilere yöresel yiyecekleri olan samsu ikram etti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.