|   | 
  • MAZLUMDER'DEN DENKLİK AÇIKLAMASI


    MAZLUMDER'DEN DENKLİK AÇIKLAMASI
    MAZLUMDER Kayseri şubesi başkanvekili Ahmet Taş, Ezher Üniversitesi mezunlarına denklik verilmesi ve Doğu Türkistanlı Türklere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

     MAZLUMDER Kayseri şubesi başkanvekili Ahmet Taş, Ezher Üniversitesi mezunlarına denklik verilmesi ve Doğu Türkistanlı Türklere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

    Taş, yazılı olarak yaptığı açıklamada "28 Şubat 1997 Post Modern darbe döneminde zamanın YÖK idaresi tarafından denklikleri iptal edilen ve görev alamayan Ezher Üniversitesi mezunları sahip çıkılmayı bekliyorlar" dedi.

    Ezher üniversitesi mezunlarının 28 Şubat mağduru olduğunu belirten Taş, şunları kaydetti:

    "Ezher üniversitesini bitiren ve Türkiye de öğretmen, müftü, vaizlik gibi meslekler için yetiştirilmiş olan ve 28 Şubat döneminin zalim idaresince bu görevleri yapma hakları ellerinden alınan, Türkiye vatandaşı Ezher mezunlarının problemlerine bugüne kadar çözüm bulunamadı. Son yıllarda iş başına geçen YÖK idaresince denklikleri kabul edilen Ezher mezunları bu seferde 40 yaşını doldurdukları ve formasyonları olmadığı gerekçesi ileri sürülerek atamaları yapılmadı. Zaten yıllarca mazlumiyetlerine çözüm bulunamayıp ötelenen Ezher mezunlarının mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi ve 40 yaşını doldurdu, formasyonu yok gerekçelerine çözüm bulunarak daha fazla mağdur olmalarının önüne geçilmesi için hükümetin acil tedbir alması gerekmektedir."

    Çin hükümetinin işgali altında bulunduğunu hatırlatan Taş, açıklamalarına şöyle devam etti:

    "Komünist Çin'in işgali altında bulunan Doğu Türkistan'ın Uygur Müslümanları Türkiye Cumhuriyeti dışişleri bakanına yazdıkları mektupla kendilerine sahip çıkılarak problemlerine çözüm bulunmasını istedi. Sovyetler birliğinin dağılmasından önce Azerbaycan'da yaptığı Bakü katliamının üzerinden 23 yıl geçti. 20 Ocak 1990 yılında bağımsızlık ve özgürlük için Bakü de meydanlara çıkan Azeriler üzerine içlerinde KGB ajanlarının da bulunduğu Rus birlikleri hücuma geçmiş çıkan çatışmalarda silahsız ve savunmasız 134 Azeri Müslüman hayatını kaybetmişti. Bakü katliamının üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki katledilen mazlumların hesabı sorulamadı."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.