|   | 
  • MAZLUMDER'den meclisteki başörtülü milletvekillerine destek


    MAZLUMDER'den meclisteki başörtülü milletvekillerine destek
    İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şube Başkanı Hacı Yakışıklı, halkın temsilcileri olan milletvekillerinin meclise başörtüsü ile girmelerinin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bu hakkın yasak olmaktan çıkacağına inandıklarını ifade eti.

     Yakışıklı, yaptığı yazılı açıklamada, MAZLUMDER olarak hiçbir parti ve milletvekilini ayırmaksızın başörtüsünün serbest bırakılmasına destek veren bütün kesimlerin yanında olduklarını vurguladı.

    Başörtüsü sebebiyle pek çok kamu kurumunda görevinden atılan kadınların olduğunu hatırlatan Yakışıklı, şunları kaydetti:

    "Türkiye'de özellikle son 16 yıldır baskı ve zulümlerle devam eden başörtü yasağının, halkın temsilcileri olan milletvekillerinin de meclise girmesiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yasak olmaktan çıkacağına inanııyoruz. Özellikle hükümet yetkilileri ve MHP'nin çabası takdire şayandır. Milliyetçi Hareket Partisi?ne de bu konudaki tavrı sebebiyle teşekkür ediyoruz. CHP'nin yaşadığı kafa karışıklığı maalesef yine milletimizin zararınadır. Sayın ana muhalefet yetkililerini de bu konuda aklı selime davet ediyoruz. Hem asıl olan vatandaşın hem de onun meclisteki vekillerinin özgür iradelerine saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Kişisel hak ve özgürlükler konusu,  siyasetin üstündedir. Hiçbir siyasi, politik görüş vatandaşın insan hak ve hürriyetine mani olamaz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.