|   | 
  • Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması


    Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücret 1300 lira yapılacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

     

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimlerden sonra ilk kez katıldığı bir televizyon programında AKP?nin 100 günlük planlarına yönelik açıklamalarda bulunurken asgari ücret konusunda ?Asgari ücret kesinlikle 1300 lira olacak? dedi.
     
    NTV?nin sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, asgari ücretin 1300 lira olmasıyla ilgili komisyonda farklı bir tavır ortaya çıkması mümkün mü sorusuna ?Biz ne söz verdiysek onun gereği yapılacak? dedi ve ?Komisyon, işçi, devlet ve işverenden oluşuyor. Ama devlet kimin tarafında oy kullanırsa belirleyici oluyor. Ama asgari ücretlimize söz verdik 1300 lira yapılacak. Bu konuda hiç tereddüt olmasın. Asgari ücretin artışı ile yaşanacak ilave yükü tamamen devletin karşılaması mümkün değil ama bazı sektörler için ilave teşvik gelebilir? diye ekledi.
     
    Sözlerine verdikleri vaatlerin arkasında olduğunu söylerek devam eden Şimşek, ?Seçim vaatleri yaz sıcağında buza yazılmış vaatler değildi. Hep söyledim ben. Ne biz kandıran ne de kandırılan oluruz. Mahsurlu bulduğumuz bazı hususları dahi, eğer söz verdiysek ekonomik açıdan hangi açıdan olursa olsun mutlaka yerine getireceğiz. Tereddüt yok. Zaten bütün vaatlerin bir ucu Maliye?ye dokunuyor. Arkadaşlar teknik anlamda hazırlıkları yapıyorlar. Bana da gönderdiler, ben de baktım. Vaatlerimizi, beyannamemizde ön gördüğümüz çerçevede gerçekleştireceğiz? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.