|   | 
  • Mehmet Yazıcı'nın yeni yazısı; Durum ortada….


    Mehmet Yazıcı'nın yeni yazısı; Durum ortada….

    Kayserispor hem iç saha  hemde dış sahada toplam 5 maç oynadı gelin bu maçlara birlikte göz atalım ve aynı zamanda hafızalarımızı yenileyelim. Malatyaspor maçından sonra deplasmanda İstanbul'da oynanan Fenerbahçe ile Kayserispor müsabakasından 3 puanla ayrılan Kayserispor olmuştu her futbol sever gibi bizde ilerisi için Kayserispor'un umut verdiğini belirtmiştik ama gidişat hiçte öyle olmadı.

    Ne mi oldu ?

    Futbolcuların hepsi tel tel döküldü sürekli olarak mağlubiyet aldı.Ligin 5. haftasında  Göztepe ye deplasmanda 2-0 yenilmesi,  6.haftasında Konyaspor ile kendi sahamizda  2-0 mağlup olmamız, 7.haftada Beşikteş deplasmanında 2- 0 mağlup olmamız, 8.hafta da kazanmamız gereken ve puan durumunda bizden altta olan Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalmamız bardağı taşırdı. Sabrımızın kalmadığı ortaya çıkınca birden Başkan Erol Bedir  3 Ekim seçimli kongre kararını açıkladi ve Kayserisporda her şey gün yüzüne çıktı sebep belli; verilen sözlerin yerine getirilmemesi..Başkan haklımıydı elbetteki haklı eğer söz veridiyse yerine getirilmeli.Nedir söylenen sözler?

    Kayserispor As Başkanı Mehmet Çakmak Uyar'da yapmış olduğu açıklamada, "Bu şehrin ileri gelenleri, STK'lar, belediye başkanları ve 10 milletvekili Erol Bedir Başkana, başkanlık görevi verilirken geçmiş yönetimden kalan 106 milyon TL borcu biz ödeyeceğiz siz sadece önünüze bakın ve takımı idare edin şeklinde destek sözü vermişlerdi. Geçen sezon ilk yarısını 12 puanla kapatan takımımız ligin 2. devresinde 26 puan toplayarak toplamda 38 puanla ligde kalmayı başardı. Ligde kalmayı başardıktan sonra gördük ki bize vaat edilen finansal desteğin sadece 3'te 1'ini gerçekleştiler yani 25 milyon TL geçmişten kalan borcu ödediler. 2018 Mayıs ayında Erol Bedir verilen sözler yerine gelmeyince Mehmet Özhaseki'yi arayarak görevi iade etmek istediğini söyledi ancak Özhaseki başkan bu durumu kabul etmediğini ve Erol başkanın görevine devam etmesini istediğini ifade etti. Kayserispor yönetimi bunun üzerine yine kendi imkanları ile göreve devam etti. 2018 yılında 4 deplasman maçına giden takıma bu 4 deplasmanda da şehirden hiçbir maddi destek verilmedi. Bankadan almış olduğu krediler ile takımı idare etmeye çalışan yönetim ülkenin içine düşmüş olduğu ekonomik kriz ve yaşanan kur artışı sonrasında banka kredilerinin yüzde 14'ten yüzde 30 seviyelerine yükselmesinden dolayı banka kredilerini de alamaz hale geldi" dedi.

    Kulübün fahri başkanı Mehmet Özhaseki bakanımız da Kayserispor sahipsiz değildir biz Kayserispor'umuza inanıyoruz ve hemşerilerimizle bir bütün halinde kulübümüze her anlamda desteğimiz devam edecek. Kayserispor'un başarılar kazanması için ne gerekiyorsa yapacağız bu takım iyi işler çıkaracak diye kendi resmi Twetter hesabından açıklamalarda bulundu.

    Takıma hiç değilse azda  olsa  maddi destek sağlandığını duyduk.

    Bu saatten sonra gerek maddi olarak Taraftar mağazalardan lisanslı ürünlerini  almalı şehrin ileri gelen iş adamları  önce verilen sözü tutmalı ve STKar da maddi olarak  üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

    Yönetimde işler böyle giderken Kayserispor  lige verilen devre arasından sonra ligin 9. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanın Maçın 38 incisi dakikasına kadar başa baş bir futbol sergilese de maçın ilk 5 dakikasında elde etmiş olduğu yüzde yüzlük pozisyonları gole çevirse idi belki bir puan ile dönmüş olurduk.

    Kayserispor yenilmesine rağmen yinede umut vaat etti ama bana göre Kayserisporun  kanayan yarası; takım futbolu oynamamasidir.

    10.haftada Kayserispor kendi saha ve seyircisi önünde ligde ya varız yada yokuz yani ölüm kalım maçına Sivas spor maçına çıktı.

    Sivasspora bakacak olursak ligin en çok gol yiyen takımı ligin 9. haftasına kadar oynamış olduğu maçlarda 15 gol yemiş 12 gol atmış Bu tabloda Kayserisporun 3 puan alması gerekirdi.

    Sonuç öylede oldu olmasina da Sivasspor rakibini çok iyi analiz etmiş sağlı sollu ataklarla yüreğimizi ağzımıza getirdi.Şans Kayserispordan yana idi Şamil ile 1-0 yakaladı daha sonra chery in penaltı golü ile kendi sahasından 90 dakika sonunda 3 puanla ayrılldi. Puan sıralamasında 12. sıraya yükseldi

    Takıma en çok katkısı bulunan kim diyecek olursak bu maçta Şamili gösterebiliriz Kana, Levent ve Umut  da göz dolduranlardı. Bence bu takıma bir an önce sağ ve sol bek alınması şart devre arasında bu eksikliklerde giderilirse ligi ilk 8 içerisinde tamamlar

    Takım içerisinde bazı futbolcularin kendilerini ön plana atmak için çaba sarf etmesi , yıldız futbolcu sevdası içerisinde olması ve bireysel futbol oynaması  takıma faydadan çok zarar veriyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.