|   | 
  • Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvere arasında hızlı tren seferleri


    Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvere arasında hızlı tren seferleri
    Hac ve Umre ibadeti için büyük kolaylık getirildi

     Haç ve Umre ibadetlerini yapan Müslümanlar için büyük müşkül oluşturan Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvere arasındaki 450 kilometrelik meşakkatli yol için inşa edilen hızlı tren seferleri başladı. Karayoluyla 5-6 saatte ulaşılan yol hızlı tren sayesinde 2 saate indi. 9 yılda tamamlanan proje 7 milyar euroya mal oldu. 
    Bugün ilk seferine 417 yolcuyla yapan "Al Haramain" isimli hızlı tren 450 kilometrelik yolu 2 saatte gerçekleştirdi. Saatte 300 kilometre hız yapma kapasitesine sahip olan hızlı tren milyonlarca Müslüman hacı için büyük kolaylık oluşturacak. 
    2009 yılında inşaatına başlanılan hızlı tren projesini, İspanyol-Suudi konsorsiyumu tarafından inşa edildi. Demir yolunun teknik yapılanmasını planlamayı inşaat denetlenmesinin yanı sıra vagonların ve lokomotifler Alman Deutsche Bahn tarafından üretildi. Cidde hava alanından Mekke-i Mükkerreme'ye ve oradan da Medine-i Münevvere'ye sefer yapacak olan hızlı trenin ilk seferini 200 kilometre süratle yaptığı açıklandı. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.