|   | 
  • MELİKGAZİ BELEDİYESİNE AİT TESİS 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU OLDU!


    MELİKGAZİ BELEDİYESİNE AİT TESİS 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU OLDU!
    Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesinde yer alan, uzun yıllar jandarma karakolu ve zabıta merkezi kullanılan binanın artık İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini açıkladı.

     Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesinde yer alan, uzun yıllar jandarma karakolu ve zabıta merkezi kullanılan binanın artık İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini açıkladı.

    Atıl durumdaki tesislerin bölge halkına hizmet için kamu kuruluşlarına tahsis edildiğini hatırlatan BaşkanMemduh Büyükkılıç, şu bilgileri verdi: "Mimarsinan eski belediye binasının ilköğretim okulu, Hisarcıkeski belediye binasının polis merkezi ve sağlık ocağı, Kıranardı eski belediye binası PTT merkezi olarak hizmet vermektedir. Ayrıca Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki jandarma binası ise polis merkezi olarak hizmet veriyor. Görüldüğü gibi belediyeye ait tesisleri bölge halkının sağlık, emniyet ve eğitim hizmetlerine tahsis ederek bir bakıma bu görevleri yerine getiriyoruz."

    Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesi'nde yer alan tesisi İl Sağlık Müdürlüğü'nün 112 Acil Sağlık İstasyonu olarak kullanacağını belirterek, "Burada özellikle şehrin doğu bölgesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu olarak hizmet verecek tesis bölgenin büyük bir eksikliğini de giderecek. Bölge halkının acil sağlık hizmetinin yerine getirilmesinin yanında özellikle Sivas ve Malatya yollarında olabilecek trafik kazalarında olay yerine daha hızlı ulaşmalarına ve müdahale etmelerinde büyük faydası olacaktır" dedi.

    Belediye olarak bölge halkının sağlık, eğitim, emniyet ve spor ihtiyaçlarından da direkt olarak sorumlu olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu neden ile bazen belediye tesislerini tahsis ederek, bazen de hizmeti bizzat belediye imkanları ile yaparak ilgili kurumlara devredip vatandaşın hizmetine sunduklarını kaydetti.

    Başkan Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan 112 Acil Sağlık İstasyonu'nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını sözlerine ekledi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.