|   | 
  • Melikşah, Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirmeye Devam Ediyor


    Melikşah, Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirmeye Devam Ediyor
    Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Melikşahlı Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencileri Tarafından Geliştirilen Yenilikçi Asma Tavan Sistemleri Üretime Geçiyor.


    Melikşah Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlüğünde, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Şems Metal A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen ?Yenilikçi Asma Tavan Tasarımı? konulu projenin ödül töreni yapıldı.


    Geçtiğimiz bahar dönemi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin Ürün Tasarımı dersi kapsamında Şems Metal A.Ş. işbirliği ile yaptıkları projenin ödül töreni;  Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur, Şems Metal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkalıpçı, Endüstri Ürünleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, bölüm hocaları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesi ürün tasarımı dersi hocaları İsa Candemir ve Hamit Ebeş tüm öğrenci projelerini konuklara sundu. Daha sonra ilk üçe giren öğrencilere plaket ve para ödülleri verildi.

    Etkinlikte işbirliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Şems Metal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkalıpçı, üniversite sanayi işbirliği kapsamında kendileri için böyle bir projenin çok kıymetli olduğunu, bu birlikteliğin mutlaka ilerleyen süreçte de devam etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ortaya çıkan projelerden en az 3?ünün lisansını satın almayı düşündüklerini sözlerine ekledi. Süreçten ve sonuçtan çok memnun olduğunu, bu şekilde her yıl yeni tasarımları ürün gruplarına eklemek istediklerini dile getirip emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Daha sonra söz alan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur, çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik ederek dereceye giren projelerin Teknoloji Transfer Ofisi tarafından tescil işlemlerinin başlayacağını ve akabinde de firmaya lisansının verileceğini belirtti. Kendi tasarımlarının bu vesile ile hayata geçecek olmasını önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Keleştemur, "Bu projeler öğrencilerimiz için en büyük gurur ve motivasyon kaynağıdır." dedi.




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.