|   | 
  • Melikşah Üniversitesi'nde mezuniyet çoşkusu


    Melikşah Üniversitesi'nde mezuniyet çoşkusu
    6 yıl önce kurulan ve kısa sürede Türkiye?de ve dünyada adından söz ettirmeyi başaran Melikşah Üniversitesi 574 öğrencisiyle mezuniyet coşkusunu yaşadı


    Fen Edebiyat Fakültesi önü etkinlik alanında gerçekleştirilen ve tam bir şölen havasında geçen mezuniyet törenine Melikşah Üniversitesi Onursal Başkanı Hacı Boydak, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Hopdedik Ayhan?ın sunuculuğunu yaptığı törende öğrenciler aileleri ve arkadaşlarıyla bol bol fotoğraf çektirerek bu güzel anları ölümsüzleştirdiler.

    Mütevelli Heyeti adına törenin açılış konuşmasını yapan Memduh Boydak, ?Melikşah Üniversitesi olarak kuruluşumuzdan itibaren, siz öğrencilerimize, ailelerinize, çalışanlarımıza ve tüm topluma duyarlı olmaya çalıştık. Bunu gerçekleştirirken sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. Üniversitemizin düşünce anlayışı sizlere özgür düşünme, ön yargısız, farklı fikirlere ve görüşlere açık olma, farklılıkları zenginlik olarak kabul etme, bilginin gücüne önem verme gibi önemli özellikler kazandırdı.? dedi.

    Bugün mezun olarak hayatlarında yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Memduh Boydak, ?Eminim ki kazanımlarınızla gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her ortamda fark oluşturacaksınız. Kendinizi iyi tanımaya çalışın. Farklı olun. İyi ve güzel insanlar olun. Sanatın ve sporun en azından bir dalını hayatınızın vazgeçilmez ögeleri yapın. Sizlere verdiğimiz diploma herhangi bir belge değildir. Diplomanız, yollarımızın ayrıldığının bir işareti de değildir. Aksine bundan böyle dünyanın her yerinde bizleri temsil edeceksiniz. Bundan sonra, tıpkı burada olduğu gibi öğrenmeye, ilerlemeye, zaman zaman hayal kırıklığı yaşamaya, başarı ve başarısızlıkla karşılaşmaya devam edeceksiniz. Çelişkiler yaşayabilir, zaman zaman zor seçimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.  İşte o zaman başvuracağınız tek doğru evrensel değerlerdir. Sizin kılavuzunuz insan hakları, özgür düşünce, hukuka ve adalete inanç ve bireye saygı olmalıdır. Bu değerler bundan sonra yürüyeceğiniz yolda rehberiniz olsun.? dedi.

    Bugün 464?ü lisans programlarımızdan 109?u yüksek lisans programlarımızdan ve 1 de doktora programımızdan olmak üzere toplam 574 mezun vermenin gururunu yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, ?Hazırlık programı da dahil olmak üzere son beş yıldır çok çalışarak bugün mezun olarak diploma almayı hakkettiniz. Bu başarınızdan dolayı sizleri en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Onları yetiştiren bugüne getiren değerli anne ve babaları, onları devamlı destekleyen büyük anne büyük babaları, kardeşleri ve burada bulunan tüm yakınları mezunlarımızın bu önemli başarılarına katkılarından dolayı tebrik ediyorum.? dedi. 

    Bugün çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Mat, ?Onlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve sizin güveninize layık olarak bugün diplomalarını alıyorlar. Öğrencilerimizi beş yıl boyunca yetiştiren bugüne getiren değerli hocalarımıza ve idari personelimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizi geliştirmek ve öğrencilerimizin ihtiyacılarını karşılamak için büyük çaba gösteren kıymetli mütevelli heyet üyelerimize, ve üniversitemize maddi manevi katkıda bulunan Kayserili hayırseverlerimize şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.? dedi.

    Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bulunuyoruz diyerek sözlerine Başlayan Melikşah Üniversitesi 2015 Yılı Birincisi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Şeyda Korkmaz,  ?Herkes muhakkak kendi hikayesinin başkahramanıdır. Bugün 5 yıllık bir hikayeyi sonlandırmanın heyecanını ve burukluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu noktada mezun arkadaşlarımla aynı noktadayım.? dedi.  



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.