|   | 
  • Melikşah Üniversitesi'ne 'kamulaştırma' baskını


    Melikşah Üniversitesi'ne 'kamulaştırma' baskını
    Kayseri?nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'ne kamulaştırmada 'yağma ve gasp' yapıldığı iddiasıyla baskın yapıldı.


    Kayseri?nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'ne kamulaştırmada 'yağma ve gasp' yapıldığı iddiasıyla baskın yapıldı. Üniversitenin yanı başında bulunan ve baskına gerekçe olan arazilerle ilgili henüz kamulaştırma yapılmadığı ifade edilirken, başlatılan soruşturma ile ilgili olarak Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, davet üzerine emniyete ifade vermeye gitti. 

    Kayseri polisi, sabah saatlerinde eğitim hizmeti veren iki adrese baskın yaptı. Melikşah Üniversitesi yerleşkesindeki rektörlük binasına giden polisler burada inceleme başlattı. Üniversitesinin kurucu vakfı olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı?nın Tacettinveli Mahallesi'ndeki bürosuna da 10 kişilik polis ekibi geldi. Burada avukatların gelmesiyle birlikte ekipler inceleme başlattı. 

    Üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında. Ancak konu olan arazilerin henüz şahısların üzerinde olduğu ve herhangi bir alım işlemi yapılmadığı belirtildi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.