|   | 
  • Millet İradesinin Önüne Baraj Konamaz


    Millet İradesinin Önüne Baraj Konamaz
    Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Millet iradesinin önüne baraj konulmaz" dedi.

     Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Millet iradesinin önüne baraj konulmaz" dedi. 
    Özbakkal, "Genel seçimler yaklaşırken yüzde 10 seçim barajı da gündemde. Anayasa Mahkemesi (AYM) barajın kaldırılmasına dair bireysel başvuruları inceliyor. Demokrat parti olarak diyoruz ki barajlar kalkmalı. Baraj nedir? Halkın tercihlerini yok sayıyor. Tamamen sıfırlanmalı. Matematiksel hilelelere yer verilmemeli, halkın ne kadar tercihi varsa Meclis?e yansımalı" diye konuştu.
    "Seçim sistemi denilen şey partilerin aldığı oyları milletvekilleri dönüştürmeye yarayan bir aritmetik işlemi" diyen Özbakkal, "Nisbi temsile barajı ekleyince halkın tercihlerini aritmetik işlemden geçirip parlamentoya yansıtmıyoruz. Ne adına? İstikrar adına. Parti oyların yüzde beşini almış, 100 milletvekili varsa beş milletvekilini Meclis?e sokabilir. Baraj olunca o halkın tercihlerini yok sayıyoruz. Halkın tercihlerini manipüle edip parlamentoda olmasını engelliyoruz" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    "Baraj, 31 yıldır uygulanıyor. Esas itibariyle askerin getirdiği bir şey. Bir çok parti koalisyonlarda ya da tek başına iktidar oldu ama sözlü olarak deseler de fiilen barajın kaldırılmasına el atmadılar. Muhalefetteyken tersini dediler, iktidara geldikten sonra samimi olarak adım atmadılar. Bugüne dek geldik. Demokrasiyle taçlandırmış bir büyük hareketin sahipleri olarak sesleniyoruz. Türkiye?yi kalkındıran, kıt kanaat imkanlara sahip olduğu dönemlerden geçirerek pek çok sıçrama hamlelerini yapan bir büyük hareket olarak sesleniyoruz. Türkiye?de dışlanmış, ötekileşmiş ne kadar insanımız varsa demokrasi eliyle sistemin merkezine taşımış bir büyük hareket olarak.
    Sevdamız millet,sevdamız hizmet diyoruz. Demokrat parti ve genç lideri sn genel başkanımız Gültekin Uysal ın teşkilatları olarak seçime hazırız. Sözü milletin iradesine bırakıyoruz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.