|   | 
  • Milli Eğitim mi? Yoksa Milli İstihbarat mı?


    Milli Eğitim mi? Yoksa Milli İstihbarat mı?
    Milli Eğitim Bakanlığı?nın Özel Okul, yurt ve dershanelerde yaptığı sorgulamaların bir yenisi de Kayseri?de yaşandı. Müfettişler gittikleri okullarda siyasi propaganda yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla, 'yazılı ifade tutanağı' adı altında sorular sordular.

    Kayseri?de özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler 8 ila 12 yaşları arasında değişen ilköğretim öğrencilerine siyasi sorular sordu.

    Müfettişler çeşitli sınıflardan seçtikleri öğrencileri bir sınıfta topladı. Çocuklara üzerinde siyasi sorular bulunan ifade tutanaklarını dağıtarak doldurmaları bu arada da okul idarecilerinin sınıftan çıkmasını istedi. Sınıfta, okulun rehber öğretmeni haricinde müfettiş ve öğrenciler haricinde kimse bırakılmadı.

    Siyasetle hiçbir alakası olmayan ufak yaştaki çocukları müdür odalarında yalnız başına sorgulayan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler öğrencilere ?Öğretmenleriniz devlet büyükleri aleyhinde konuşuyor mu? Tarzında politik sorular sordular.

    Haber Merkezimize mail ve telefonla ulaşan öğrenci velileri çocuklarının sorgu sırasında çok korktuklarını, olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen hala olayın etkisinden kurtulamadıklarını belirttiler. Olayla ilgili Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü?ne yapılan başvurular ise ? Şikâyetiniz var ise müdürlüğümüze gelip şikayet dilekçesi vermelisiniz? şeklinde cevaplarla geçiştirildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.