|   | 
  • MİLYONLARCA ÇALIŞANI İLGİLENDİREN ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU


    MİLYONLARCA ÇALIŞANI İLGİLENDİREN ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU
    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret belli oldu.

     Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yılki asgari ücreti belirlemek üzere 4. kez toplandı. Toplantı sonrası Faruk Çelik yeni asgari ücretleri açıkladı. Buna göre net asgari ücret 739 TL'den 774 TL'ye, brüt asgari ücret ise, 940 TL'den 978 TL'ye çıkarıldı.

    MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ HABER

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı 4. toplantının ardından açıklama yaptı.

    Çelik şunları söyledi:

    "Enflasyonun çok üzerinde artış gerçekleştirildi. Aylık brüt asgari ücret 940 TL'den ilk 6 ay için 978, 75 TL'ye, ikinci 6 ay için ise bin 21 TL'ye yükseltildi.

    Aylık net ücret ise 739,79 TL'den 774 TL'ye, ikinci 6 ay için ise 804,70 TL'ye yükseltildi. Böylelikle asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4.1, ikinci 6 ay için ise yüzde 4.4 artırıldı. Yıllık artış yüzde 8.61'i bulacak"

    15 KİŞİLİK KOMİSYON KARAR VERİYOR

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5'i işçi, 5'i işveren, 5'i de devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil ediyor.

    Komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğu ile karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluk sağladığı kabul ediliyor. Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 940,50, net 739,79 lira olarak uygulanıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.