|   | 
  • Mirasımız Derneği’nden “Kudüs’ü Anlamak” Konferansı


    Mirasımız Derneği’nden “Kudüs’ü Anlamak” Konferansı

    Mirasımız Derneği tarafından “Kudüs’ü Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Kudüs Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konferansta Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından Kudüs’ün Müslümanlardaki yeri ve önemi anlatıldı.

    ZERRE MİSALİ DE OLSA

    Programın açılış konuşmasını yapan Mirasımız Derneği Kayseri Temsilcisi Murat Çakır, Kudüs’ün bu milletin gönlünde bir hüzün olduğuna vurgu yaparak, “Kudüs, Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra. Bu üçlü üzerine nice sözler söylendi, nice yazılar yazıldı, nice şiirler okundu. Bu kelamlar, Kudüs özgür oluncaya kadar da devam edecek. Bugün burada bir zerre misali Kudüs’ü anlamaya ve anlatmaya çalışacağız” dedi.

    “BİRLİK OLMAMIZ LAZIM”

    Filistin halkının şehadet bilincini yansıtan bir yaşanmış olayı da anlatan Çakır’dan sonra ise kürsüye Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven geldi. İsra ve Miraç olayından yola çıkarak Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemini anlatan Müftü Şahin, bu kutsal toprakların özgürlüğüne kavuşması için Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizdi.

    MESCİD-İ AKSA MAKETİ HEDİYE EDİLDİ

    Salonu dolduran izleyicilere Kudüs belgeselinin de izletildiği program, Mirasımız Derneği Temsilci Vekili Mahmut Tatlı’nın günün anısına İl Müftüsü Şahin’e Mescid-i Aksa maketi takdimiyle son buldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.