|   | 
  • MODEL UÇAK TUTKUSU KAR KIŞ DİNLEMİYOR


    MODEL UÇAK TUTKUSU KAR KIŞ DİNLEMİYOR
    Kayseri'nin Talas İlçesi'nde Belediye tarafından 2 yıl önce faaliyete geçirilen Akçakaya Model Uçak Tesisi, soğuk havaya rağmen model uçak ve helikopter tutkunlarıyla doluyor.

     Kayseri'nin Talas İlçesi'nde Belediye tarafından 2 yıl önce faaliyete geçirilen Akçakaya Model Uçak Tesisi, soğuk havaya rağmen model uçak ve helikopter tutkunlarıyla doluyor.

    Haftanın stresini şehir merkezine 10 dakika uzaklıktaki tesiste atmak isteyen genç yaşlı çok sayıda model uçak tutkunu, hava sıcaklığının 0 derece olmasına aldırmadan saatlerce uçaklarını gökyüzünde uçurmanın keyfini yaşıyor.

    Modelciler önce uçaklarını aprona çıkarıp parçalarını birleştirdikten sonra yakıtlarını doldurdu. Akrobasi ve normal olmak üzere iki çeşit model uçakları bulunan modelseverler, daha sonra tek tek kalkış için görevliden izin isteyerek uçaklarını havalandırdı. Benzinli model uçaklar ortalama 15 dakika gökyüzünde süzülürken pilotları yerde sanki kendileri uçuyormuş gibi heyecanlıydı.

    Esnafından doktoruna, öğrencisinden emeklisine kadar geniş bir tutkunu bulunan model uçak sporuna gönül verenlerden Özgür Temiz, esnaf olduğunu ve haftanın stresini buraya gelerek 3 saatte attığını söyledi. Temiz, model uçurmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirterek, "Soğuk sıcak, kar kış bizim için fark etmez. Her zaman gelip bu heyecanı yaşıyoruz. Sadece model uçurmayıp arkadaş grubu oluşturduk. Güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu. Modelciliğe yıllarını veren Hasan Murat Sert, model tutkunluğunun mevsiminin olmadığını ifade ederek, "Günümüzde her türlü hava şartlarında uçan model uçak mevcut ve artık eskisi gibi pahalı değil. Atölye imkanı, işi bilen arkadaşlar ve Türkiye'de örneği olmayan pistimiz var. Bu sporu yapanlar hem sosyal açıdan rahatlıyor hem de kendilerini daha güzel işlerde yetiştiriyorlar" dedi. Modelin en genç pilotu 17 yaşındaki Kamil Yükselen ise modelciliğin insanların birbirleriyle kaynaşarak sıcak dostlukların kurulmasına vesile olduğunu belirterek, "Herkesi bu sporu yapmaya tavsiye ediyorum" diye konuştu.

    Çocuk doktoru olan bir başka model tutkunu Kutlu Sınmaz ise hava sporlarını severek yaptığını ifade ederek, "Hafta içi çok yoğun çalıştığımızdan dolayı şartlar müsait olduğunca buraya gelip stres atıyoruz. Burada model uçurmak bizim için büyük bir keyif" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.