|   | 
  • Motokuryeler İçin Yeni Düzenleme!


    Motokuryeler İçin Yeni Düzenleme!
    Motokuryelerle ilgili olarak hazırlanan yeni düzenlemeye göre, kuryeler, gönderiyi taşıma süresi taahhüdü olmaksızın makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacaklar.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet veya mopedlerin 10 yaşından, otomobillerin ise 20 yaşından büyük olmaması gerekecek. Yetki belgesi sahipleri, teslim aldıkları kurye gönderisini taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, "makul bir sürede" alıcılarına ulaştırmakla yükümlü olacaklar. Ayrıca, "teslimi mümkün olmayan adresler" için kurye gönderisi kabul edilmeyecektir.
     
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde öngörülen değişikliklere göre, şehir içi taşıma belgesi (P1) ve şehirlerarası taşıma belgesi (P2) kapsamında kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet veya moped cinsi taşıtların 10 yaşından, kamyonet ve otomobillerin ise 20 yaşından büyük olmaması gerekecek. P1 belgesi için başvuran işletmecilerin en az 10 motorlu taşıt ve 100 bin lira sermayeye sahip olmaları; P2 belgesi için başvuranların ise en az 30 motorlu taşıt ve 500 bin lira sermayeye sahip olmaları gerekecek. P1 yetki belgesi ücreti 44 bin 264 liraya, P2 yetki belgesi ücreti 664 bin 46 liraya çıkacak.
     
    "İmkansız adres" kabul edilmeyecek. Yetki belgesi sahipleri, teslim aldıkları kurye gönderisini taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, "makul bir sürede" alıcılarına ulaştırmakla yükümlü olacaklar. Kuryelerin devletin güvenliği ve anayasal düzene karşı suçlardan hükümlü olmamaları istenecek. Herhangi bir nedenle kurye gönderisinin alıcıya teslim edilememesi halinde, gönderi aynı süre içinde göndericiye iade edilecektir.
     
    Yetki belgesi sahipleri, "teslimi mümkün olmayan adresler" için kurye gönderisi kabul etmeyecekler. Kurye gönderisinin bozulabilir gıda olması durumunda tedbir alınacak; bakanlık, gıda teslimatlarıyla ilgili gerekirse ilave düzenleme yapabilecektir. Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları kuryelere koruyucu ekipman sağlamakla yükümlü olacaklar ve kuryelerin reflektif yeleklerine "KURYE" ibaresi yazılacaktır. Alıcının talebi üzerine, teslimat saat aralığı, temassız teslimat veya üçüncü kişilere teslimat gibi özel hizmetler sunulabilecektir. Yetki belgesi sahipleri, satılması, sevk edilmesi ve ticareti yasaklanmış olan eşyayı taşıyamayacaklardır.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.