|   | 
  • MÜSİAD VE KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEK


    MÜSİAD VE KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEK
    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ile KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, 'Genç Girişimci Adayları'na girişimcilik eğitimi verilecek. KOSGEB, eğitimi tamamlayan girişimcilere 100 bin TL'ye kadar destek sağlayacak.

      İşbirliği protokolünün imzalanması nedeniyle MÜSİAD Kayseri Şube Binası'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Erdal Çınar, MÜSİAD Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
    MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Çolakbayrakdar, toplantıda yaptığı konuşmada, ''İmzalanan protokol ile önümüzdeki günlerde belirli bir program dahilinde verilecek olan dersler ile ülke ekonomisine kam-tkı sağlayacak yeni girişimcilerin yetişmesi için gayret göstereceğiz. Kıymetli hocalarımızın vereceği teorik derslere, iş hayatının içerisinde karşımıza çıkan gündelik sorunların ve pratik çözümlerin katılacağı tecrübe paylaşımları ile zengin bir program oluşturmayı hedefliyoruz'' dedi.
    Ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan kişinin girişimci olarak nitelendirildiğini ifade eden Çolakbayrakdar, ''Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı'nı son derece önemli bulmaktayız. Yeni girişimcilerin yetiştirilmesinin gerek ülke gerekse de Kayseri ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
    Eğitim sonunda girişimcilere, KOSGEB onaylı Katılım Belgesi verileceğini de vurgulayan Çolakbayrakdar, ''Girişimcilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri noktasında bu protokol onlara büyük imkanlar sunacaktır. Yeni projelerin hayata geçirilmesi, yeni ürünler üretilmesi, yeni işletmelerin kurulması, istihdama katkı sağlanması ile şehrimizin kalkınmasında büyük etki sağlayacaktır. Bu eğitimler sonucunda oluşacak işletmelerin zamanla büyüyerek ülke ekonomisine katma değer üreten birer güç olmaları, bizleri şimdiden gururlandırmaktadır'' diye konuştu.
    KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Erdal Çınar da Girişimcilik Eğitimi Programı hakkında bilgiler verdi. Çınar, eğitim 72 saat süreceğini, eğitim sonunda katılımcılara belgelerinin verileceğini, belge alanlara girişimlerini hayata geçirmek için 100 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacağını bildirdi.
    Konuşmaların ardından işbirliği protokolü, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Erdal Çınar arasında imzalandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.