|   | 
  • Nişanlı çiftin ölümüne sebep oldu, beraat etti!


    Nişanlı çiftin ölümüne sebep oldu, beraat etti!
    Kayseri'de 10 Nisan 2015'te otomobilin takla atarak şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada üniversite öğrencileri ve nişanlı olan 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı davada tutuksuz sanık U.K. aracı kullandığına dair kesin delil bulunamadığından beraat etti.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 22 yaşındaki tutuksuz sanık U. K., kazada vefat eden C.A.'nın şikayetçi annesi D.A. ile babası İ.A. ve avukatlar hazır bulundu.

     

    Kaza sonrası olay yerine gelen 3 polis memuru duruşmada tanık olarak dinlenirken, polis memurları U.K.'nın aracı kendisinin sürdüğünü söylediğini, kaza tutanağına da öyle geçtiklerini söylediler.

     

    Sanık U. K., mahkemede sorgu ve savunmasında, aracı kendisinin kullanmadığını, kazayı O.D'nin yaptığını belirterek, "Kazadan önce aracı evet ben kullanıyordum. Ancak daha sonra O.D. direksiyona geçti, kazayı da o yaptı. O.D. benim hayatımı kararttı. O.D.'nin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

     

    Kazada vefat eden C.A.'nın şikayetçi annesi D.A. ise, "Bir tek oğlum vardı, ocağım yandı. Hangisi suçluysa en ağır şekilde cezalandırılsın" diye gözyaşı döktü.

     

    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 'taksirle adam öldürme ve yaralama' suçundan tutuksuz yargılanan sanık U.K. hakkında suçu işlediğine dair yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verirken, şikayetçi O.D. hakkında ise aynı suçtan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

     

    Olay

    Kayseri-Malatya Karayolu Mimar Sinan Organize Sanayi Kavşağı’nda 10 Nisan 2015'te meydana gelen kazada; otomobil, sürücüsünün aşırı hız sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak şarampole uçtu. 

     

    Kaza sonrası üniversite öğrencileri olduğu öğrenilen U. K. (22), O. D., S. A. ve C. A. (21) yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından U. K. ile C. A. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, O. D. ile S. A. da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Adana Çukurova Üniversitesi öğrencisi oldukları ve nişanlı oldukları öğrenilen S. A. ve C. A. tedavi gördükleri hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polisin tutanak kayıtlarında aracı sürdüğü iddia edilen öğrenci U. K. hakkında 'taksirle adam öldürme', 'yaralanmaya neden olma' ve 'iftira' suçlarından dava açıldı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.