|   | 
  • Ödül Enerjiden Dev Proje Atağı


    Ödül Enerjiden Dev Proje Atağı
    İlimizin ilk ve tek FOTOVOLTAİK (PV ) güneş paneli üreticisi olan Ödül Solar Enerji, Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrallerinden birini kurmak üzere İzmir’de faaliyet gösteren MLM Enerji ile iş birliğine imza attı. Toplamda 14 MW olan tesisin 2016 yılının ilk yarısında devreye alınmaya başlaması planlanıyor.

    İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde yapımına başlanacak olan 14 MW’lık güneş enerji santrali için düzenlenen imza törenine Ödül Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer BOZOK, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duran GÜVEN, Şirket Genel Müdürü Ersoy Dolukan ile MLM Enerji Genel Müdür Mahmut ÖĞÜT ve Şirket Danışmanı Manfred PİRİG katıldı. 

     

    Hazırlanan sözleşmenin taraflarca imza altına alınmasının ardından söz alan Ödül Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer BOZOK Türkiye’de güneş enerjisine olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Ülkemizde SOLAR sektörü hızla ilerlemekte ve yeni tesisler hizmete açılmaktadır. Enerjide dışa bağımlılığımızın sona ermesi için bu tür tesislere ihtiyacımız vardır. Bizler yerli üreticiler olarak bu açığı giderebilmek için sürekli olarak kendimizi geliştiriyor ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Devletimizin yerli ürün kullanımına olan teşviklerini yatırımcıların göz ardı etmemesi gerekir. Bu kapsamda yerli ürün kullanmak adına bizimle iletişime geçen ve santrallerini firmamızın yapmasına olanak sağlayan başta MLM ENERJİ Genel Müdürü Mahmut ÖĞÜT ve deneyimli ekibine bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplamda 14 MW’lık bu tesisin önce ülkemize sonrada bizlere hayırlı olmasını diliyoruz. Yerli panel kullanımına olan ilginin her geçen gün artacağından hiç şüphemiz yoktur. İnşallah bu tesisimizi 2016 yılının ilk yarısından itibaren devreye almaya başlayacağız" dedi.

     

    Törende daha sonra söz alan MLM ENERJİ Genel Müdürü Mahmut ÖĞÜT ise "Projemize birçok yerli ve yabancı firma talip oldu. Bizler ülkemizde üretim yapan tesislerin gelişmesi ve bu denli büyük bir sermayenin yurdumuzda kalması için yerli üreticiler ile çalışmak istedik. Yaptığımız araştırmalar ve görüşmeler neticesinde Ödül Solar Enerji ile irtibata geçtik. Kayseri’ye gelerek tesisi gezdik. Tesislerini ve teknolojilerini gördükten sonra aklımızda hiçbir soru işareti kalmadı.

     

    Kayseri’ye ve ülkemize böyle bir tesis kazandıran Ödül Solar Enerji’ye teşekkür ederiz.  Kendileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Ödül Solar Enerji ile projemizi hayata geçirmeye karar verdik.  Bu iş birliğinin hem ülkemize hem İzmir’e hem de bizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonrada yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.