|   | 
  • Ödül Yapı yeni projeleriyle büyüme rekoru kıracak


    Ödül Yapı yeni projeleriyle büyüme rekoru kıracak
    2015 yılında yüzde 37 büyüme hedefi koyan Ödül İnşaat bu hedefini bugün itibariyle yakaladı.

    Ödül Yapı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman 2015 yılının zor bir dönem olduğunu ve bu zor dönemi  ‘’Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim’’ kampanyaları ile aştıklarını vurgulandı.

     

    Kahraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    2015' Yılı siyasi çalkantıların bol olduğu bir yıl oldu. Ekonomimizde bu durumdan nispeten etkilendi. Yılı seçimlerin ve Terör olaylarının gölgesinde bir şekilde tamamladık. Lakin 2015 yılının zor geçeceğini ön görmemize rağmen kendimize iddialı bir şekilde %37 gibi bir büyüme hedefi koymuş idik. Hamdolsun yaşanan sıkıntıları fırsata çevirerekyaptığımız pazarlama faaliyetleri ile bugün itibarı ile hedeflerimizi tutturmuş olmanın mutluluğunu tüm çalışanlarımızla kutluyoruz. Konut satışları 7 Haziran'da başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz ‘’Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası’’gibi Kampanyalar ile bu süreci çok güzel aştık. Zaten ekim ayının girmesinden itibaren ise tekrar hareketlenmeye başlamıştı.

     

    1 Kasım'dan itibaren siyasi belirsizliğin bitmesi ile tek başına iktidara gelen ve yeni oluşturulan hükümete, dolayısıyla ekonomiye duyulan güven işlerimize direkt olarak olumlu bir şekilde yansıdı. Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ile satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti.Geçen yıl TÜİK verilerine göre 1 milyon 165 bin 381 bin konut satılıp tapu rekoru kırılmıştı. Bu yıl yeni açıklanan verilere göre Türkiye genelinde yılın ilk 10 ayında toplam 1 milyon 40 bin 713 konut satıldı.  Yani 10 aylık konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 arttı. Dolayısıyla bu bilgiler ışığında yaşanan bütün siyasi olumsuzluklara rağmen yılsonunda sektörümüzün 2014 yılı satış ve büyüme rakamlarının çok üzerinde bir yerde bitireceğini düşünüyorum.

     

    Konut almak, yeni yıla yeni bir ev ile girmek isteyenlerin şimdi çok acele etmesi gerekiyor. Çünkü malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışlar konut fiyatlarını olumsuz etkiledi.Bu maliyetlerdeki artışlar ve döviz kurunun yükselmesinin getirdiği mali yükler henüz bütünüyle ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmadı! Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren konut fiyatlarında önemli artışlar yaşanacaktır.  Ben yıl içerisinde fiyatlara yansımayan bu maliyetlerdeki artışların önümüzdeki birkaç ay içerisinde konut fiyatlarına % 15 ila % 20 civarında yansıyacağını düşünüyorum. 

     

    2016 Yılı bütçe ve hedef çalışmalarımızı tamamladık, önümüzdeki yıl için yine çok iddialı hedeflerimiz oldu. Hükümetimizin oluşturduğu güven ve istikrar ortamı ile 2016' yılı inşallah firmamız içinde Prestijle birlikte büyük bir atılım yılı olacak. Kayseri’de ve İstanbul da başlayacağımız 8 yeni projeyle birlikte, Solar ve Enerji yatırımlarımızın bizlere satış ve büyüme rekorları kırdıracağını düşünüyorum.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.