|   | 
  • ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI


    ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI
    Kocasinan Belediyesi, Sahabiye Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği atık pil toplama kampanyasına katılanları ödüllendirecek.

     Kocasinan Belediyesi, Sahabiye Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği atık pil toplama kampanyasına katılanları ödüllendirecek.

    Kocasinan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Bekir Yıldız, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ve bunun için atıkların ıslah edilmesinin şart olduğunu ifade etti.

    Yıldız, "Nesillerimizin geleceği için çevreye zarar veren ya da ekonomiye yeniden kazandırılabilecek atık maddelerin toplanmasıyla ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Çevreyi zehirleyen atık pillerin toplanması konusunda gayret gösterenleri de ödüllendiriyoruz" diye konuştu.

    Bir kalem pilin, içindeki ağır metaller nedeniyle çevrenin genetiğini bozduğunu, tonlarca su rezervini zehirlediğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

    "İnsana verdiği zararın boyutu da çoğu zaman ölçülemiyor. Bunun için atık pil kutuları yaptık ve çevreye dağıttık. Normal çöplere pilleri karıştırdığınızda seçilmesi, arındırılması pek mümkün olmuyor. Piller toprağa düşmesin, elimizle ürettiğimiz zehirle hayatımız kararmasın diye atık pil toplayanları her yıl ödüllendiriyoruz. Atık pil toplama kampanyasını Sahabiye Mahalle Muhtarı Alim Gerçel ile ortaklaşa yapıyoruz. 28 Aralık Cuma günü Kocasinan Belediyesi Sergi Salonu'nda bu yılın ödül törenini yapacağız" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.