|   | 
  • ÖĞRENCİLERDEN "ONLİNE SINAV SİSTEMİ"


    ÖĞRENCİLERDEN
    Kayseri Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yaptıkları çalışma sonucu okullarda yazılı sınavların online yapılmasını sağladı.

     Kayseri Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yaptıkları çalışma sonucu hazırladıkları bilgisayar yazılım sistemi sayesinde, okullarda yazılı sınavların online yapılmasını sağladı. İlk uygulamayı okulda yapan öğrenciler tam not aldı.

    Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Abdullah Kaçan, Bekir Aynihan, Şeyma Altun ve Sultan Altuntaş, proje rehber öğretmenleri İsmail Köse ile birlikte yeni bir yazılım geliştirdi. Öğrenciler, yazılı sınavlarda öğretmenlerin işini kolaylaştırmak, öğrencilerin sınavın sonucunu anında öğrenmelerine imkan sağlamak ve kırtasiye masrafının en aza indirilmesi amaçlandı.

    Çalışma sonucu ortaya çıkan 'Online Sınav Sistemi' yazılımı ile okuldaki yazılı sınavların tamamı bilgisayar ortamında, güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Zaman kaybı yaşamadan hızlı bir şekilde sınav uygulaması bitiriliyor ve otomatik olarak öğrencinin, sınav analizini inceleme imkanı sağlanıyor. Yazılım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın bünyesinde uygulanan her öğrenciye tablet sisteminde de yazılım geliştirilerek uygulama alanını genişletme imkanı var.

    Yazılım sisteminin çalışma mantığı ise şöyle: Server (ana bilgisayar) ile ağ bağlantısı üzerinden Client (öğrenci bilgisayarları) arasındaki iletişim mantığı ile yazılım hazırlandı. Programlama tekniği olarak bilinen Soket Programlama TCP/IP değerlendirildi. Ağ tabanlı bir veri paylaşımı söz konusu olduğu için ağ veri tabanı programlaması T-SQL olarak Microsoft SQL Server programı kullanıldı. Bu şekilde yazılım, ilk olarak okuldaki Bilişim Teknolojileri 10-P sınıfında yapılan sınavda kullanıldı, yazılım tam not aldı.

    Öğrenciler, yazılı sınav anında öğrencinin sınav için kullandığı bilgisayarın yazılım sayesinde öğretmen tarafından kontrol edildiği ve öğrencilerin bilgisayar ortamında herhangi bir kopya çekme olasılığı olmadığını aktardı. Tablet üzerinde yapılacak sınavda, öğretmenin tablette sınav sayfası dışındaki bütün uygulamalara girişi kilitleyerek engellediğini hatırlattı. Sınav anında öğrencinin ders kitaplarına ait notların bulunduğu bilgiyi kullanmalarının da mümkün olmayacağı ifade edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.