|   | 
  • ÖĞRETMENLER SERBEST KIYAFETLE DERSE GİRDİ


    ÖĞRETMENLER SERBEST KIYAFETLE DERSE GİRDİ
    Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi'ne bağlı öğretmenler, kılık kıyafet uygulamasını protesto için derse serbest kıyafetle girdi.

     Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi'ne bağlı öğretmenler, kılık kıyafet uygulamasını protesto için derse serbest kıyafetle girdi.

    Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan ve beraberindeki öğretmenler, merkez Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'ndeki Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu önünde toplanarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliği protesto etti.

    Kalkan, yaptığı konuşmada, devlet memurlarına yönelik kıyafet yönetmeliğiyle üniformalı asker muamelesi yapıldığını öne sürdü.

    Çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto için bir araya geldiklerini belirten Kalkan, ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini, derslere serbest kıyafetle gireceklerini kaydetti.

    Yönetmeliği, "darbe döneminin ürünü" ve "çağ dışı" olarak tanımadıklarını vurgulayan Kalkan, "Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız" dedi.

    Çalışanların ne giydiği ile değil ne ürettiğiyle ilgilenilmesi gerektiğini ifade eden Kalkan, şunları söyledi:

    "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmamasını, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'ne aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz. Darbe döneminin dayatmalarına uymayacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bu yaptırımları asla meşru görmüyoruz. Yönetmeliği yok sayarak okullara serbest kıyafet ile gireceğiz."

    Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, sivil kıyafetle okula girdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.