|   | 
  • Okul Sütü Programı Başladı


    Okul Sütü Programı Başladı
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü Projesi" kapsamında Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

     Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacağını belirtti. 

    İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise çocukların sağlıklı gelişimi için süt içmenin önemli olduğunu vurguladı.

    Okulların açılmasını da değerlendiren Yılmaz, ?Diğer taraftan 282 bin öğrencimizle ikinci yarıyıla da başlamış durumdayız. Tabi burada çevre, okul ve aile, eğitimin en temel etmenlerini oluşturuyor. Eğitim sadece okuldan, öğretmenlerden beklenecek bir süreç değil, çevrenin ve ailenin de okula olan, eğitime olan ilgisinin artması lazım. Bu bakımdan da anne babalara eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

    Konuşmaların ardından Avcı ve Yılmaz, öğrencilere süt dağıttı.

    Programa, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya da katıldı.

    Anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığının kazandırılması amaçlanan yürütülen projeden Kayseri'de 104 bin 532 öğrenci yararlanacak. Süte alerjisi bulunan 8 bin 396 öğrenci ise uygulamadan muaf tutulacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.